Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 USA a Kanada     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Prahy,
    Základná cena vč. raňajky a ubytovanie

    • 03.09.2024 - 17.09.2024 (15 dní)
      3.518 EUR za osobu
      Zľava: -26%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 USA a Kanada     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Vídně,
    Základná cena vč. raňajky a ubytovanie

    • 03.09.2024 - 17.09.2024 (15 dní)
      3.398 EUR za osobu
      Zľava: -26%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do New Yorku
Pohodlne odídete na letisko vo vašom vlastnom aute. Parkovanie na celú dobu vašej cesty už NIKAL zaplatil za vás! Váš let z Prahy alebo Viedne do New Yorku odštartuje o poludní. Po vybavení vstupných formalít vás privíta sprievodca a odvezie vás do hotela. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: New York City - The Big Apple
Po raňajkách začíname našu prehliadku New Yorku.Vyrazíme z Downtownu do Uptownu a urobíme foto zastávky v Battery Parku, aby sme videli Sochu slobody, Ground Zero, Wall Street, Čínsku štvrť, Little Italy, Midtown a Times Square. Popoludní máte voľno na prechádzku po Manhattane a návštevu Macy's, nákupy na 5. avenue, Central Parku atď. V rámci kultúrneho balíčka navštívime vyhliadkovú plošinu Empire State Building na 86. poschodí, odkiaľ zažijete ikonický výhľad na Manhattan. Večerný odchod z oblasti Bryant Parku. Ubytovanie v oblasti New Yorku.

3. deň: Z New Yorku do Bostonu - čaká vás Harvard!
Po raňajkách sa vydáme smerom k Bostonu. Prejdeme štátmi Nového Anglicka a zastavíme sa v Newporte RI, krásnom pobrežnom meste, kedysi obľúbenom bohatými miestnymi pre America's Cup. Potom pokračujeme do Cambridge, so zastávkou na Harvardovej univerzite. Následne sa autobusom vydáme k niektorým z vrcholov mesta Boston. Samozrejme bude aj nejaký voľný čas na prechádzku a večeru v meste. Ubytovanie v oblasti Bostonu.

4. deň: Z Bostonu do Montrealu - Hore na sever
Po raňajkách odchádzame smerom na sever, do Kanady. Na ceste prejdeme cez New Hampshire a Vermont smerom k kanadským hraniciam. Po ceste urobíme niekoľko krátkych foto zastávok na malebných miestach. Nechajte sa prekvapiť. Je toho veľa na vidieť. Ubytovanie v oblasti Montrealu.

5. deň: Z Montrealu do Quebecu
Po raňajkách sa vyberieme na objaviteľský výlet po Montreale. Pozrieme si medzi iným aj historickú štvrť "Starý Montreal", park Mont Royal, baziliku Notre Dame a mnoho ďalšieho. Na obed si vychutnáme chutnú franko-kanadskú kuchyňu! Poobede sa presunieme do Quebecu. Po príchode máme pripravenú večeru v "Cabane a Sucre". Ide o hostinu, ktorá sa koná v tzv. cukrovarskej chate alebo stodole. Na menu sú typické jedlá ako hrachová polievka, slanina, palacinky, fazule, hrachový puding a javorový sirup na snehu, to všetko sprevádza živá hudba a tanec. Ubytovanie v oblasti Quebecu.

6. deň: Quebec - Pozorovanie veľrýb
Dnešný deň máte k dispozícii pre vlastný program a užitie si mnohých atrakcií. Môžete sa tiež pripojiť k nám na výlet: na programe je dnes pozorovanie veľrýb (Kultúrny balíček), kde budeme mať možnosť pozorovať tieto úžasné zvieratá z blízkeho dosahu. Ubytovanie v oblasti Quebecu.

7. deň: Z Quebecu do Ottawy a Gananoque
Po raňajkách podnikneme prehliadku mesta Ottawa s foto zastávkami pri parlamente, kanále, trhovisku a Najvyššom súde. Potom pokračujeme do Gananoque – Tisíc ostrovov. Tento región na rieke svätého Vavrinca nesie svoje meno oprávnene. Nespočetne malých ostrovov, z ktorých niektoré sú zastavané iba jedným domom, sa rozprestiera na mnohých kilometroch mohutnej rieky. Jeden z nich má dokonca vlastnú colnicu, pretože patrí k územiu USA, ale dostať sa tam možno iba trajektom z Kanady. Ubytovanie v oblasti Gananoque.

8. deň: Z 1000 ostrovov do Toronta
Po raňajkách máme naplánovaný voľný čas na rieke svätého Vavrinca. Pre tých, ktorí majú záujem, je možné sa zúčastniť plavby loďou po rieke svätého Vavrinca (Kultúrny balíček). Tu si môžete vychutnať malebnú krásu Tisícich ostrovov a odfotiť niekoľko úžasných dovolenkových fotografií. Popoludní pokračujeme do Toronta. Počas prehliadky mesta sa lepšie zoznámime s najväčším mestom Kanady. Tí, ktorí majú záujem (a rezervovaný kultúrny balíček), môžu vyjsť na CN Tower a obdivovať Toronto z výšky. Ubytovanie v Toronte.

9. deň: Z Toronta do Niagara on the Lake a k Niagarským vodopádom
Po raňajkách sa vydáme do Niagara on the Lake. Ako názov napovedá, ide o mesto v blízkosti slávnych Niagarských vodopádov. Je tu mnoho zaujímavého k videniu. Medzi iným aj historická štvrť: Udržiavané staré mesto s historickými budovami, obchodmi a reštauráciami. Fort George: reštaurovaná historická pevnosť, ktorá ponúka nahliadnutie do vojnovej histórie. Potom sa vydáme k Niagarským vodopádom. Prehliadnite si tento jedinečný prírodný div. V kultúrnom balíčku máme rezervované miesto na jednej z lodí Hornblower Cruise. Tak sa dostanete veľmi blízko k vodopádom. Zážitok, ktorý stojí za to. Večer sa v rámci kultúrneho balíčku vydáme na večeru do Skylon Tower s jedinečným panoramatickým výhľadom. Ubytovanie v oblasti Niagarských vodopádov.

10. deň: Z Niagarských vodopádov do Amišskej krajiny! Cesta časom do 19. storočia.
Dnes ráno opúšťame Niagarské vodopády a vraciame sa späť do USA. Najprv prejdeme štátom New York a nakoniec dorazíme do Lancasteru. Mesto je centrom Amišskej krajiny v štáte Pensylvánia. Tu máme rezervovanú večeru v rodinnej reštaurácii Amišov. Amišovia sú náboženská komunita, ktorá sa vyznačuje svojim tradičným, konzervatívnym spôsobom života. Sú známi svojím odmietaním moderných technológií, ako je elektrina a automobily, a sústredia sa na jednoduchý, bohabojný život. Ubytovanie v Lancasteri.

11. deň: Z Amišskej krajiny do Washingtonu, D.C.
Dnes sa vydáme do hlavného mesta USA. Ale najprv sa ešte viac zoznámime s Amišmi. Po raňajkách navštívime Amišský dom a múzeum, kde získame nahliadnutie do života Amišov. Potom pokračujeme do Virginie, kde navštívime Steven F. Udvar-Hazy Center, ktoré je súčasťou Smithsonian leteckého a vesmírneho múzea. Medzi exponátmi je tu vystavený napríklad raketoplán Discovery. Potom pokračujeme do Washingtonu, D.C. Poobede zamierime do Georgetownu, kde budeme mať čas na objavovanie a fotografovanie. Potom sa ubytujeme v hoteli v oblasti Washingtonu, D.C.

12. deň: Washington, D.C. - Hlavné mesto USA
Po raňajkách podnikneme rozsiahlu prehliadku mesta so zastávkami pri Bielom dome, Kapitole, Arlingtonskom cintoríne a veľkých pamätníkoch prezidentov a Washingtonovho monumentu. Potom budeme mať voľný čas na preskúmanie svetoznámych múzeí Smithsonian, ako je napríklad Air & Space Museum. Vyberte si jedno z nich, pretože návšteva všetkých by trvala celý týždeň. Ubytovanie v oblasti Washingtonu, D.C.

13. deň: Z Washingtonu, D.C. do Philadelphie a New Yorku
Po raňajkách sa vydáme do mesta, kde sa zrodili Spojené štáty americké. Podnikneme prehliadku mesta a oboznámime sa s centrom Philadelphie krátkou prechádzkou k hlavným pamiatkam. Independence Hall a Liberty Bell Center: miesto slávneho Liberty Bell, symbolu americkej slobody. Potom pokračujeme do Big Apple - New York City, kde máme zvyšok dňa voľný. Ubytovanie v oblasti New Yorku.

14. deň: Návrat
Dnes máte ešte raz príležitosť preskúmať mesto, ktoré nikdy nespí. Poobede nás autobus bezpečne odvezie na letisko, odkiaľ s nezabudnuteľnými zážitkami, skvelými spomienkami a mnohými fotografiami opustíme USA a preletíme cez Atlantik späť domov.

15. deň: Prílet do Európy
Oddýchnite si na nočnom lete z New Yorku do Prahy alebo Viedne. Ráno pristaneme späť v Európe. Vitajte späť v "starom svete".

Dôležité:
Požaduje sa platný cestovný pas s platnosťou minimálne 6 mesiacov od dátumu návratového letu. Pre vstup do USA je tiež vyžadovaný formulár ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Cena nezahrnuje: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu cca 55 USD na osobu a pobyt.. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Obedy a večera.



Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne do New Yorku
  • kus batožiny max. 20 kg na cestujúceho, 1 kus príručnej batožiny max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas celej doby cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 13 nocí v hoteloch strednej triedy počas okružnej cesty
  • 13x raňajky v hoteli
  • Okružná cesta autobusom
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu

12 výletov v cene:

  • New York
  • Boston
  • Montreal
  • Quebec
  • Ottawa
  • Toronto
  • Niagara on the Lake - Niagarské vodopády
  • Steven F. Udvar
  • Hazy Center
  • USS Discovery
  • Washington
  • Philadelphia

Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Vyhliadka Empire State Building, plavba za pozorovaním veľrýb, plavba 1000 ostrovov, CN Tower, plavba Hornblower, večera vo veži Skylonr




New York


Washington D.C.


Toronto