Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 TR Western Turkey & Rhodos     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 4 * hotely vrátane raňajok

    • 30.10.2024 - 06.11.2024 (8 dní)
      598 EUR za osobu
      Zľava: -43%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 TR Western Turkey & Rhodos     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 4* hotely vrátane raňajok

    • 30.10.2024 - 06.11.2024 (8 dní)
      598 EUR za osobu
      Zľava: -43%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Let do Antalye
Pohodlne a bezpečne odletíte lietadlom z Prahy alebo Viedne do Antalye (v prípade rezervovaného transportného balíka). Na letisku na vás čaká naša delegátka s autobusom. Po vybavení vstupných formalít vás autobus odvezie do vášho hotela na prvú noc. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Antalya – Patara - Xanthos Dalaman
Po raňajkách sa vydáme do Patary, starovekého lykijského prístavného mesta, ktoré siaha až do 8. storočia pred n. l. Hovorí sa, že mesto založil Patarus, syn Apolónov. V antike rieka Xanthos pretekala Patrou, kde sa nachádzal jediný vstup do údolia Xanthos. Pokračujeme do Xanthosu, hlavného mesta starovekej Lýkie. Tu je ilustrované spojenie lykijských tradícií a helénistického vplyvu, najmä v umení hrobov. Skalné hroby, stĺpové hroby a stĺpové sarkofágy v Xanthose sú jedinečnými príkladmi starovekej architektúry hrobov. Poobede pokračujeme do hotela. Večera (v prípade rezervovaného balíčka pôžitkov) a prespanie.

3. deň: Rhodos - Grécky ostrov
Dnešný deň, Rhodos, máte k dispozícii pre vlastný program, ale samozrejme tu je tiež čo objavovať. Je možnosť vydať sa na výlet loďou na Rhodos (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Skorý odchod do Marmaris alebo Fethiye, odkiaľ sa na palube moderného katamaránu vyberieme na grécky ostrov Rhodos. Po príchode najprv podnikneme panoramatickú prehliadku, aby sme získali prvé kultúrne dojmy z hlavného mesta ostrova. Navštívime bývalé miesto Kolosu z Rhodu (jeden zo siedmych divov sveta). V meste Rhodos sa prejdete starým mestom pozdĺž impozantných mestských múrov (UNESCO). Ďalšími zaujímavosťami na Rhodose je hodinová veža nad prístavom s nádherným výhľadom a Veľký palác zo 14. storočia, ktorý postavili Johanité. Večer sa vrátime do hotela a prespíme. Večera (balíček pôžitkov). Možnosť doplnkového výletu: 130,00 € na osobu BEZ obeda.

4. deň: Dalaman - Kayaköy - Saklıkent - Tlos - Výlet
Po raňajkách sa vyberieme do starovekého mesta Tlos, jednej z najvýznamnejších lykijských osád. Tlos je okrem svojej bohatej kultúrnej a prírodnej architektúry jedným z antických miest, ktoré najlepšie odrážajú lykijskú civilizáciu. Skalné hroby, rímske kúpele, agora a divadlo vám ponúknu fascinujúce panoráma. Potom sa vyberieme do Saklıkentu, aby sme objavili skrytý raj. Saklıkentská roklina dlhá 18 km a vysoká 300 m má jedinečnú atmosféru a môžete si byť istí, že vás očarí. Ďalej pokračujeme do Kayaköy, ktorý bol založený na začiatku 19. storočia a je relatívne mladou osadou na svahoch. V posledných obdobiach Osmanskej ríše však dosiahol veľkosť mesta s 3000 obyvateľmi, všetci boli Gréci. Cesta pokračuje nádhernou krajinou pohoria Taurus späť do Dalamanu. Po ceste navštívime tkáčsku dielňu kobercov, kde sa zoznámite s celým procesom výroby kobercov (od získavania surovín - hodváb, bavlna a vlna až po hotový výrobok). Návrat do hotela, večera (balíček pôžitkov) a prespanie.

5. deň: Na Veľkú Plavbu - Iztuzu – Kaunos – Dalyan
Po raňajkách máte deň pre vlastný program. V rámci kultúrneho balíčka je dnes možnosť autobusom vydať sa na pláž Iztuzu. Naše dobrodružstvo začína v autobuse na ceste do Dalyanu. Tu nastúpime na súkromnú loď na pokojnú plavbu po rieke Dalyan. Tichá voda nás unáša malebnou krajinou plnou zelených rákosových záhrad a dramatických skalných útesov. Staroveké ruiny dotvárajú krajinu a poukazujú na historickú minulosť regiónu. Vydávame sa na legendárnu pláž Iztuzu (pláž s korytnačkami). Pláž Iztuzu je chránenou prírodnou rezerváciou a hniezdiskom pre morské korytnačky Caretta caretta. Mäkký zlatý piesok a krištáľovo čistá voda z neho robia ideálne miesto pre relaxáciu a zjednotenie s prírodou. Prejdite sa pozdĺž nedotknutého pobrežia alebo si namočte nohy do osviežujúceho mora. Po opustení pláže je našou ďalšou zastávkou jedinečný a relaxačný zážitok: bahenné kúpele a termálne pramene Dalyanu. Verí sa, že na minerály bohaté bahno má terapeutické účinky a osviežuje a revitalizuje vašu pleť. Pokryte kožu blatom a nechajte zaschnúť, potom ho zmyte v blízkych termálnych prameňoch. Po osviežení a pripravení na ďalšie objavovanie pokračujeme do starovekého mesta Kaunos. Podniknite cestu späť v čase a nechajte sa fascinovať dobre zachovanými ruinami, ktoré odhaľujú niekdajšiu slávu tohto kedysi prosperujúceho mesta. Akropola, rímske kúpele a nádherné divadlo poskytujú pohľad na život ľudí, ktorí žili v tejto starovekej osade. Žiadna prehliadka Dalyanu nie je kompletná bez obdivovania impozantných lykijských skalných hrobov. Vytesané vysoko do útesov nad mestom, tieto staroveké hroby sú dôkazom remeselného umu a architektonickej schopnosti lykijskej civilizácie. Keď obdivujete tieto monumentálne hroby, váš sprievodca vás bude baviť fascinujúcimi príbehmi a legendami, ktoré obklopujú tieto staroveké stavby. Večer sa vrátime do hotela, večera (balíček pôžitkov) a prespanie. Možnosť doplnkového výletu: 65,00 € na osobu S obedem.

6. deň: Dalaman – Arykanda – Antalya
Po raňajkách sa vydáme do Arykandy, jedného z najstarších lykijských miest. Rovnako ako ďalšie lykijské mestá bola Arykanda v 5. storočí pred n. l. pod perzskou nadvládou. Uvidíme pozostatky Sebasteionu alebo cisárskeho kultového chrámu, ktorý bol postavený za vlády cisára Trajana. Zvyšky tohto chrámu boli použité pre stavbu neskoro rímskej baziliky a biskupského paláca, ktorý stále obsahuje stopy nástenných malieb a podlahových mozaík. Bouleuterion a Agora sú pozostatkami malých kúpeľov a Monumentálnych fontán, nekropoly a Agora Odeonu. Pokračujeme do Antalye a prespanie v oblasti Antalya s večerou v prípade rezervovaného balíčka pôžitkov.

7. deň: Prehliadka Antalye
Dnes máme príležitosť užiť si Antalyu, jedno z najkrajších miest tureckej riviéry. Objavíme tu Yivli-Minarett, symbol mesta. Uvidíme tiež zvonici na námestí Kalekapsi, ktorá stojí na jednej z veží starého mestského opevnenia. Počas prehliadky mesta navštívime šperkársku dielňu a oboznámime sa s umením výroby šperkov. Ďalej uvidíme módnu prehliadku vysoko kvalitných tureckých kožených výrobkov. Nakoniec autobusom navštívime vodopády Karpazkaldran. Prespanie v oblasti Antalya s večerou (balíček pôžitkov).

8. deň: Návrat domov
Bohužiaľ, dnes je čas sa rozlúčiť. Autobus vás odvezie na letisko, odkiaľ nastúpite na let späť do Prahy alebo Viedne.


Dôležité: Pre tento zájazd je vyžadovaný cestovný pas platný minimálne 6 mesiacov po návrate!

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné výdavky. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Cestovné poistenie.

Poznámka: Nákup miestneho tovaru a služieb počas výletov závisí na Vašom vlastnom uvážení. Zmena hotela alebo programu nie je plánovaná, zostáva však vyhradená. Rezervácie prebiehajú podľa obsadenosti termínov. Minimálny počet účastníkov na termín je 20 osôb. O zrušení termínu z dôvodu nenaplnenia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najmenej 5 týždňov pred odjazdom. Ak bude zájazd zrušený z dôvodu nenaplnenia minimálnym počtom účastníkov, zákazník nemá nárok na úhradu nákladov vzniknutých v súvislosti s plánovanými prehliadkami (napr. samostatne zakúpené vstupenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne do Antalye a späť
  • 1 kus batožiny max. 20 kg na cestujúceho, 1 kus príručnej batožiny max. 8 kg
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas celej doby cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 7x raňajky v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli/reštaurácii v hodnote 199 €
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


4 výlety v cene:

  • Antalya – Patara - Xanthos Dalaman!
  • Dalaman – Kayaköy – Saklıkent – Tlos-Výlet!
  • Dalaman – Arykanda – Antalya
  • Prehliadka Antalye!

Odporúčame:

  • Kulturní balíček: Rhodos - Grécky ostrov!, veľka plavba - Iztuzu - Kaunos - Dalyan!




Rhodos


Plavba (zahrnuté v kultúrnom balíčku)


Lindos