Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 IT - Sicília     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Prahy,
    Základná cena 4 * hotely vrátane raňajok

    • 15.10.2024 - 22.10.2024 (8 dní)
      938 EUR za osobu
      Zľava: -33%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 IT - Sicília     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Vídně,
    Základná cena 4* a 5* hotely vr. raňajok

    • 15.10.2024 - 22.10.2024 (8 dní)
      798 EUR za osobu
      Zľava: -38%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Katánie
Cestujte pohodlne a bezpečne lietadlom z Viedne alebo Prahy do Katánie. Na mieste vás privíta sprievodca spolu s autobusom. Potom vás odvezie do vášho hotela. Ak ste si zarezervovali balíček pôžitkov, po ubytovaní vás čaká večera. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Palermo a Monreale
Dnes navštívime hlavné mesto ostrova – Palermo. Palermo, pulzujúce hlavné mesto Sicílie, fascinuje bohatým kultúrnym dedičstvom. Katedrála, Normanský palác a Quattro Canti odrážajú pestrú históriu mesta. Trhy ako Ballarò ponúkajú autentický sicílsky zážitok, zatiaľ čo miestna kuchyňa so svojimi arancini a cannoli rozmaznáva vaše zmysly. Palermo, miestne srdce kultúry, okúzľuje jedinečnou zmesou histórie, architektúry a vynikajúcej gastronómie. Potom zamierime do Monreale. Tu vás uchváti nádherná katedrála Santa Maria Nuova. Zlaté mozaikové vybavenie a majestátna kláštorná chodba svedčia o normanskej sláve. Mesto ponúka aj panoramatické výhľady na Conca d'Oro a spája históriu, umenie a kúzlo sicílskeho spôsobu života. Večer sa vrátime do hotela na večeru (balíček pôžitkov).

3. deň: Taormina a Etna
Po raňajkách sa vydáme za dobrodružstvom na ohnivú horu – Etnu (ak máte rezervovaný kultúrny balíček). Taormina na východnom pobreží Sicílie okúzľuje antickou divadelnou scénou, Etnou v pozadí a malebnými uličkami. Stredomorský klenot, ktorý spája históriu a krásu. Ďalej sa vydáme na najvyššiu a najaktívnejšiu sopku v Európe - Etnu! Etna dominuje nad Sicíliou. Jej impozantná prítomnosť, stála aktivita a úrodné svahy formujú krajinu ostrova. Ale nebojte sa, samozrejme zostaneme v bezpečnej vzdialenosti od lávových prúdov. Večera (balíček pôžitkov) a nocľah v hoteli.

4. deň: Erice a Segesta
Dnešný deň môžete mať voľný, alebo sa k nám pridajte na výlet. Náš sprievodca vás rád zavedie do Eric a Segesty (možno rezervovať na mieste). Najprv navštívime Erice, ktoré sa týčia na kopci nad Trapani. Toto miesto očarí svojím stredovekým kúzlom a výhľadmi na Tyrhénske more. Hrad, úzke uličky a sladké pochutiny robia z tohto miesta malebný skvost. Potom sa vydáme do Segesty. Tu nás ohromí dobre zachovaný dórsky chrám a staroveké divadlo. Historické ruiny a vidiecka atmosféra rozprávajú o dávnej sláve tohto miesta. Návrat na večeru (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

5. deň: Agrigento a Scala dei Turchi
Po raňajkách sa dnes vydáme do Agrigenta a na Skalu Turkov (Scala dei Turchi), v rámci kultúrneho balíčka. Agrigento, ležiace na slnečnom juhu Sicílie, zaujme Údolím chrámov, ktoré patria do svetového kultúrneho dedičstva. Dobre zachované antické grécke chrámy, vrátane Chrámu Concordie, rozprávajú o slávnych dobách. V blízkosti pobrežia sa týči Skala Turkov, unikátny skalný útvar z bieleho vápenca. Tieto spektakulárne útesy formované vetrom a vlnami, ponúkajú nielen dychvyrážajúce výhľady, ale aj malebné miesto pre relaxáciu a kúpanie v tyrkysovo modrom Stredozemnom mori. Agrigento a Skala Turkov spájajú históriu a prírodnú krásu v nezabudnuteľný zážitok. Večer večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

6. deň: Castelbuono
Raňajky v hoteli. Potom vás pozývame do Castelbuona. Castelbuono, malebne situované v pohorí Madonie, sa môže pochváliť stredovekým hradom, vežou Ventimiglia a majestátnym kostolom svätého Františka. Útulné uličky a miestna gastronómia robia z tohto mesta idylický sicílsky skvost. Popoludní sa vrátime späť do nášho hotela, kde na vás čaká večera (balíček požitkov).

7. deň: Tindari
Raňajky v hoteli. Potom vás pozývame do Castelbuona. Castelbuono, malebne situované v pohorí Madonie, sa môže pochváliť stredovekým hradom, vežou Ventimiglia a majestátnym kostolom svätého Františka. Pôvabné uličky a miestne gastronómie robia z tohto mesta idylický sicílsky skvost. Popoludní sa vrátime späť do nášho hotela, kde na vás čaká večera (balíček pôžitkov).

8. deň: Návrat domov
Je čas rozlúčiť sa so Sicíliou a jej nádhernou krajinou. Po raňajkách vás autobus bezpečne odvezie na letisko v Katánii, odkiaľ nastúpite na cestu domov.


Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 3 mesiace!

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné.

Poznámka: Platia platné cestovné predpisy podľa koronavírových opatrení. Tieto údaje sa môžu zmeniť. Pred odchodom a pred rezerváciou ich pravidelne kontrolujte na webovej stránke https://covid.gov.cz/situace/cestovani *platné pre rezervácie do 15.10.2022!

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy / Viedne do Katánie a späť
  • 1 batožina max. 20 kg na cestujúceho 1 príručná batožina max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť
  • ZADARMO! Parkovanie na letisku po celú dobu cesty (1x na rezerváciu)
  • 7 nocí vo vybranom 4* hoteli SANTA LUCIA LE SABBIE D ORO
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov a 7x večera v hoteli
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


2 výlety v cene:

  • Palermo & Monreale!
  • Castelbuono!

Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Taormina a Etna, Agrigento a Scala dei Turchi




Katedrálna bazilika Sant'Agata


Staroveké divadlo Taormina


Castellammare del Golfo