Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 Srí Lanka - Ostrov pokladov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 4 * hotely vrátane raňajok

    • 03.05.2024 - 17.05.2024 (15 dní)
      2.048 EUR za osobu
      Zľava: -26%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 Srí Lanka - Ostrov pokladov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 4* hotely vrátane raňajok

    • 03.05.2024 - 17.05.2024 (15 dní)
      1.998 EUR za osobu
      Zľava: -26%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Colomba
Dopravte sa pohodlne svojim autom na letisko. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii. Váš let smeruje juhovýchodne z Prahy alebo Viedne do Colomba, kam dorazíte skoro ráno nasledujúceho dňa.

2. deň: Príchod do Colomba:
Na letisku vás srdečne privíta sprievodca. Po vybavení vstupných formalít sa presunieme do hotela v Negombe, kde strávime prvú noc. Popoludní zahájime prehliadku mesta Negombo. Navštívime rybí trh, preskúmame historickú pevnosť a obdivujeme nádherný kostol svätej Panny Márie. Živá atmosféra, exotické trhy s korením a idylické kanály urobia túto prechádzku nezabudnuteľnou. Ponorte sa do miestnej kultúry, ochutnajte vynikajúce morské plody a užite si uvoľnenú atmosféru pobrežia. Večera v prípade rezervácie balíčka pôžitkov.

3. deň: Sigiriya a Dambulské jaskynné chrámy
Po raňajkách začíname našu okružnú cestu. Najprv zastavíme pri ohromujúcich jaskynných chrámoch v Dambulle. Päť jaskýň je plných starovekých malieb a majestátnych sôch Budhu. Toto miesto, patriace do svetového dedičstva UNESCO, ponúka fascinujúci pohľad do budhistického umenia a histórie. Toto duchovné miesto čnie na skale a ponúka spektakulárne výhľady na okolitú krajinu. Je to povinná zastávka pre milovníkov kultúry a histórie, ktorí si chcú užiť hlbokú duchovnú atmosféru a pôsobivú architektúru. Večera v hoteli v prípade rezervácie balíčka pôžitkov a prenocovanie.

4. deň: Sigiriya - Polonnaruwa a Jeep Safari
Dnes máte možnosť užiť si pohodlie hotela, alebo sa s nami vydať objavovať. Na programe sú dva voliteľné výlety (kultúrny balíček). Po raňajkách sa vydáme do Polonnaruwy (pre všetkých, ktorí si rezervovali kultúrny balíček). Polonnaruwa, jedno z mnohých svetových kultúrnych dedičstiev na Srí Lanke, odhaľuje úchvatné staroveké mesto s majestátnymi ruinami, chrámami a sochami z 12. storočia. Kráľovské mesto odráža slávnu minulosť krajiny, s imponujúcim Gal Vihara, kráľovským palácom a priehradou Parakrama Samudra. Návštevníci tu prežijú fascinujúcu cestu časom cez históriu Srí Lanky, obklopení malebnou krajinou. Popoludní sa vydáme na Jeep Safari do národného parku, kde môžeme vidieť voľne žijúce zvieratá, vrátane slonov, vo svojom prirodzenom prostredí. Najlepší čas na to je neskoro popoludní. Jedinečné prírodné divadlo pre všetkých milovníkov zvierat. Potom sa vrátime do hotela, večere v rámci balíčka pôžitkov a prenocovanie.

5. deň: Sigiriya - Levia skala a dedinky
Po raňajkách sa vydáme k Levej skale, známej tiež ako skalná pevnosť Sigiriya. Skalná pevnosť Sigiriya je architektonický skvost z 5. storočia. Majestátna Levia skala sa vypína nad krajinou a ukrýva historické fresky aj bránu. Ako miesto patriace do svetového dedičstva UNESCO, ktoré spája históriu, umenie a prírodu, ponúka dychberúce výhľady a rozpráva príbeh starovekého kráľovstva. Potom navštívime tradičnú dedinku. Najprv podnikneme plavbu na katamaráne po rieke a potom sa bližšie zoznámime s tradičným spôsobom života na Srí Lanke. To je nutnosť pre každého milovníka kultúry. Večer sa vrátime do hotela na večeru (balíček pôžitkov).

6. deň: Kandy - Ajurvéda a Chrámový komplex Zubu!
Dnes sa lúčime so Sigiriyou. Po raňajkách sa vydáme do Kandy. Cestou zastavíme v ajurvédskej dedine v Matale. Tu sa dozvieme o procese výroby mastí, pre ktoré je Srí Lanka celosvetovo známa. V Kandy najprv podnikneme prehliadku mesta. Samozrejme nesmie chýbať ani návšteva chrámového komplexu Buddhovho zuba. Podľa legendy je tu uložený zub samotného Budhu, čo priťahuje každý deň mnoho pútnikov do Kandy. Večera v rámci balíčka pôžitkov a prenocovanie v Kande!

7. deň: Nuwara Eliya a Kráľovská botanická záhrada
Po raňajkách sa dnes v rámci kultúrneho balíčka najprv vydáme do Kráľovskej botanickej záhrady. Je známa predovšetkým svojou mimoriadnou rozmanitosťou orchideí. Potom sa z Kandy presunieme do Nuwara Eliya. Cestou sa zastavíme na čajovej plantáži, kde sa dozvieme viac o procese výroby čaju. V Nuwara Eliya podnikneme prehliadku mesta. Mesto je silno ovplyvnené anglickým koloniálnym obdobím, čo je patrné na architektúre a krásne upravených záhradách v meste.

8. deň: Nuwara Eliya - Národný park Horton Plains!
Po raňajkách sa dnes vydáme do Národného parku Horton Plains. Tento park je úchvatnou horskou oblasťou. Preslávený planinou "Koniec sveta" ponúka spektakulárne výhľady na hlbokú roklinu. Bakerov vodopád, jazero Seetha a jedinečná flóra a fauna sú charakteristické pre toto miesto zapísané v UNESCO. Turisti tu môžu objavovať krásu krajiny, zatiaľ čo zvieratá ako jeleň Sambar a endemický druh Pěnice srílanská obývajú túto oblasť. Národný park je prírodným pokladom, ktorý spája dobrodružstvo a blízkosť prírody. Popoludní sa vrátime do hotela na večeru (balíček pôžitkov).

9-13. deň: Relax na pláži!
Po raňajkách sa presunieme do vášho plážového hotela. Po príchode si užijete pokoj, pláž a hotel naplno po ďalších 5 nocí. Nechajte dušu oddýchnuť a doprajte si pohodu vo vašom hoteli. TIP: Odporúčame si priplatiť za balíček All Inclusive, ktorý stojí za to nielen kvôli neobmedzeným nápojom, ktoré sú v tomto balíčku zahrnuté.

14. deň: Návrat domov
Po raňajkách máme dnes ešte čas si užiť naše plážové hotelové vybavenie. Popoludní sa potom presunieme späť na letisko, odkiaľ odletíte späť do Prahy alebo Viedne.

15. deň: Návrat do Prahy / Viedne:
Uvoľnite sa počas nočného letu späť do Prahy alebo Viedne. Ráno pristanete s jedinečnými zážitkami a spomienkami v Prahe alebo vo Viedni .


Dôležité: Na túto cestu potrebujete platný cestovný pas, ktorý musí byť platný ešte aspoň 6 mesiacov po začiatku návratnej cesty! Budete potrebovať vízum. Víza nie sú zabezpečované zo strany CK Nikal, každý klient si ich musí individuálne vybaviť.

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné spropitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.
     
Poznámka: Zmeny v oblasti letu, hotelov a programu nie sú plánované, zostávajú však vyhradené. Realizácia zájazdu je podmienená dosiahnutím minimálneho počtu 30 účastníkov. O zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najneskôr 5 týždňov pred jeho začiatkom. Pri zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov, nemá zákazník právo na náhradu nákladov, ktoré v súvislosti s plánovaným zájazdom vynaložil (napríklad samostatne zakúpené letenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy alebo Viedne do Colomba a späť
  • 1 batožina max. 20 kg na cestujúceho
    1 príručná batožina max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letisku
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť
  • ZADARMO! Parkovanie na letisku po celú dobu cesty (1x na rezerváciu)
  • 7 nocí vo vybraných 3* a 4* hoteloch
    vrátane raňajok počas okružnej cesty
  • 5 nocí v 4* plážovom hoteli vrátane raňajok
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov počas okružnej cesty a pobytu pri pláži 12x večera v hodnote 299 €
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu
Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Polonnaruwa (4. deň), Jeep Safari v národnom parku (4. deň), Kráľovská botanická záhrada (7. deň)
8 výletov v cene:

  • Prehliadka mesta Negombo
  • Jaskynné chrámy v Dambulle
  • Skalná pevnosť Sigiriya
  • Tradičné dediny a plavba na katamaráne
  • Ajurvédske centrum v Matale
  • Prehliadka mesta Kandy s Chrámom zuba
  • Návšteva čajovej plantáže
  • Národný park Horton


Slon cejlónsky 


Čajové plantáže


Chrám Seema Malaka v Colombe