Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 SP Ole Espania     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 15.10.2024 - 22.10.2024 (8 dní)
      978 EUR za osobu
      Zľava: -32%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 SP Ole Espania     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 15.10.2024 - 22.10.2024 (8 dní)
      898 EUR za osobu
      Zľava: -35%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Barcelony!
Pohodlne a bezpečne odletíte lietadlom z Prahy alebo Viedne do Španielska. V Barcelone na vás bude čakať delegátka s autobusom. Barcelona, hlavné mesto Katalánska, krajiny, ktorá si zachovala svoj vlastný unikátny jazyk, kultúru a tradície. Po ubytovaní na vás už bude čakať večera (pri rezervácii balíčka požitkov). Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Barcelona - Prehliadka mesta!
Dnes sa už vydávate za prvým vrcholom vašej cesty. Po raňajkách máte možnosť zúčastniť sa našej prehliadky Barcelony (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Prejdeme hlavnými ulicami s úchvatnými budovami od Gaudího, symbolom katalánskeho modernizmu. Navštívime park Montjuic s nádherným výhľadom na mesto a prístav, Olympijský okruh, Kolumbov pamätník a staré gotické štvrte, rovnako ako park Güell. Ďalej pôjdeme cez štvrť Eixample k návšteve Gaudího mimoriadneho, avšak nedokončeného kostola Sagrada Familia. Popoludní máte voľno. Večer sa vrátime do hotela na večeru (balíček pôžitkov).

3. deň: Girona & Figueres!
Dnešný deň máte k dispozícii pre voľnú činnosť, ale samozrejme je tu aj čo objavovať. Najprv sa vyberieme do Figueres, rodného mesta Salvadora Dalího, kde navštívíme Múzeum - divadlo Dalí (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Budete ohromení fascinujúcim surrealistickým objektom, ktorý nahradil bývalé mestské divadlo zničené počas španielskej občianskej vojny. Múzeum je samé o sebe umeleckým dielom a navyše hostí mnoho slávnych prác Dalího. Potom sa presunieme do opevneného mesta Girona, kde si môžete urobiť prechádzku židovskou štvrťou - jednou z najlepšie zachovaných v Európe. Girona bola pôvodne postavená Rimanmi ako pevnosť. Najlepším spôsobom, ako preskúmať stredoveké mesto, je stratiť sa v očarujúcom labyrinte úzkych uličiek, ktoré stále odrážajú dve storočia maurskej okupácie. Preskúmajte Arabské kúpele! Rímsku stavbu inšpirovanú rímskymi verejnými kúpeľmi, ktorá disponuje tromi bazénmi s rôznou teplotou vody. Na záver navštívime katedrálu v Girone (vstup zahrnutý). Večera (balíček pôžitkov).

4. deň: Barcelona – Zaragoza – Madrid!
Po raňajkách sa rozlúčime s Costa Barcelona a vyberieme sa do Madridu, hlavného mesta Španielska. Najprv zamierime do Zaragozy. Dnes je Zaragoza rušným a rastúcim mestom s populáciou okolo 800 000 obyvateľov. Ako mestský rozvoj pokračuje, rozširuje sa teraz mesto na obe strany rieky Ebro. Na začiatku našej prehliadky sa uskutoční panoramatická prechádzka k najdôležitejším pamiatkam Zaragozy. Uvidíme Basílica del Pilar, Plaza de las Catedrales a La Seo del Salvador. Voľný čas v centre mesta. Potom pokračujeme do Madridu. Večera (balíček pôžitkov).

5. deň: Madrid - Hlavné mesto Španielska!
Po raňajkách Vás pozývame na našu prehliadku Madridu. Madrid má mnoho tvárí. Vznikol ako stredoveká arabská pevnosť a je predovšetkým známy svojimi starobylými budovami. Prejdeme si malebnú štvrť Habsburgovcov, známu svojimi nádhernými renesančnými a barokovými stavbami, ako sú Puerta del Sol, Plaza Mayor a Plaza de la Villa. Potom sa vydáme do madridskej štvrte Bourbonovcov, kde navštívime Kráľovský palác, fontány Cibeles a Neptuno a Puerta de Alcalá. Nechajte sa očariť impozantným architektonickým dielom José Bonaparta z 19. storočia, ktoré zahŕňa elegantné Plaza de Oriente a múzeum Prado. Oboznámte sa tiež s moderným, súčasným Madridom a jeho bulvármi ako Gran Via, Castellana, štvrť Salamanca, Plaza de Castilla, Parque del Oeste, kampus univerzity, obchodná a finančná zóna moderného Madridu, ikonickú arénu pre býčie zápasy Las Ventas a slávny futbalový štadión Santiago Bernabéu. Popoludní máte voľno. Potom sa vrátime na večeru (balíček pôžitkov).

6. deň: Madrid – Toledo – Valencia!
Po raňajkách začneme našu cestu do Valencie. Na našej ceste sa zastavíme v Toledu, starom hlavnom meste španielskeho kráľovstva. Uvidíme jedinečnú zmes arabskej, gotickej, renesančnej a barokovej architektúry, ktorá je k nájdeniu iba v jednom z najstarších osídlení Európy. Zastavíme sa na miestach po celom meste, vrátane 13. storočia gotického skvostu, Primatálnej katedrály. Potom budete mať voľný čas na preskúmanie malých uličiek a jedinečnej architektúry stredovekého mesta. Pokračujeme do oblasti Valencie. Do našeho hotelu vo Valencii dorazíme skoro večer. Večera (balíček pôžitkov) a prespanie.

7. deň: Valencia – Barcelona!
Dnes sa vraciame späť na náš východiskový bod. Najprv ale po raňajkách navštívime Valenciu. Mesto je v ľudovej reči známe ako Cap I Casal, hlavné mesto Turianov, a v 17. a 18. storočí ako mesto 1 000 veží. Leží na brehu rieky Turia a bolo založené v roku 138 n. l. rímskym konzulom Juniusom Brusom Galaicom ako Valencia. Je to mesto s mnohými tradíciami. Tu sa nachádza aj Vodný dvor, ktorý bol v roku 2009 vyhlásený za nehmotné kultúrne dedičstvo. Prevedieme vás so sprievodcom po starom meste. Potom budete mať čas na vlastné preskúmanie mesta. Nasled

8. deň: Návrat domov!
Je čas sa rozlúčiť so Španielskom. Po raňajkách vás autobus bezpečne prepraví na letisko v Barcelone, odkiaľ nastúpite na cestu domov.

Cena nezahrnuje: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné výdavky. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné spropitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.

Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 3 mesiace!



Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne do Barcelony a späť
  • 1 kus batožiny max. 20 kg na cestujúceho, 1 kus príručnej batožiny max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas celej doby cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 7 nocí vo vybraných 4* hoteloch počas okružnej cesty*
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli / reštaurácii v hodnote 179 €
  • Počas celého zájazdu máte k dispozícii česky hovoriaceho sprievodcu

4 výlety v cene:

  • Zaragoza Citytour!
  • Madrid - Hlavné mesto Španielska
  • Toledo - Staré španielske kráľovské mesto!
  • Valencia - Staré rímske mesto!

Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Bacelona - Citytour, Girona & Figueres!
  • Kompletné cestovné poistenie s možnosťou storna zájazdu




Barcelona


Cibelesova Fontána V Madride