Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 SP Costa Azahar     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 08.10.2024 - 15.10.2024 (8 dní)
      828 EUR za osobu
      Zľava: -37%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 SP Costa Azahar     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 08.10.2024 - 15.10.2024 (8 dní)
      748 EUR za osobu
      Zľava: -40%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Barcelony!
Pohodlne a bezpečne odletíte lietadlom z Prahy alebo Viedne do Španielska. V Barcelone na Vás bude čakať naša delegátka s autobusom. Odtiaľto odštartujeme našu cestu smerom k Valencii, kde sa ubytujeme v hoteli na nasledujúcich 7 nocí. Po ubytovaní v hoteli na Vás bude čakať večera (pri rezervácii balíčka pôžitkov). Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Peniscola v stopách Templářov
Dnes sa vydáme za prvým vrcholom vašej cesty. Po raňajkách sa zoznámite s Peniscolou. Toto miesto má sotva 4200 obyvateľov, ale počas hlavnej sezóny v mesiacoch júl a august tu pobýva 150 000 hostí. S jeho jedinečným historickým starým mestom na skale a päť kilometrov dlhými plážami je Peñíscola jedným z najvýznamnejších turistických miest v Španielsku. História dnešného mesta siaha približne do roku 1000 n.l.. Súčasná stará časť mesta bola v tej dobe hradom. V antike a ranom stredoveku bolo toto miesto osídlené a opevnené Kartágincami, Grékmi, Feničanmi, Rimanmi a Arabmi. Súčasný hrad bol postavený Templárskym rádom medzi rokmi 1294 a 1307, na ruinách mohutnej maurskej pevnosti. So svojou neskoro románskou a gotickou architektúrou je hrad nenápadný a prostý. Napriek tomu je hrad v Peñíscole jednou z najnavštevovanejších pamiatok v Španielsku. Peñíscola sa všeobecne preslávila vďaka posledným dvom protipápežom z Obödiencie z Avignonu, počas Veľkej západnej schizmy Benedikta XIII. a Klementa VIII. V roku 1411 Benedikt XIII. presunul svoje sídlo do hradu v Peñíscole v oblasti, ktorú podporoval kráľ Aragónu a žil tu až do svojej smrti 23. mája 1423. Prehliadka pevnostného komplexu. Večer sa vrátime do hotela na večeru (balíček pôžitkov).

3. deň: Valencia - Perly mesta!
Dnešný deň máte k dispozícii pre vlastný program, ale samozrejme je tu tiež čo objavovať. Dnes sa vydáme do Valencie. Začneme prehliadkou tretieho najväčšieho mesta Španielska. Mesto bolo založené v roku 138 pred n.l. rímskym konzulom Decimom Brutom Callaicem. Valencijskí bankári požičali kráľovnej Izabele kapitál na Kolumbovu námornú výpravu v roku 1492. Prehliadka začína jedným z prvých vrcholov, prechádzkou mestom umenia a vedy, ktoré navrhol svetoznámy architekt Santiago Calatrava. Ohromujúca je extravagantná opera a hudobný palác so štyrmi sálami o celkovej ploche 37 000 m²; stavebné náklady dosiahli 300 miliónov eur. Operný dom bol otvorený 25. októbra 2006. Potom sa vyberieme do centra Valencie s jeho impozantnymi šľachtickými domami a pamiatkami z minulosti. Uvidíme starú hodvábnu burzu (vonkajšia prehliadku) z roku 1482, staré mestské hradby a katedrálu. Možná je aj vnútorná návšteva katedrály (4 eurá). Bola postavená na zvyškoch starej mešity. V katedrále je v bočnej kaplnke uložený kalich z achátu, ktorý je veriacimi uctievaný ako Svätý Grál. Tu môže mať pôvod aj legenda o Svätom Gráli. Večera (balíček pôžitkov) a prespanie v hoteli.

4. deň: Delta Ebro
Dnešný deň máte k dispozícii pre vlastný program. V rámci kultúrneho balíčka však môžete dnes vyraziť k ústiu rieky Ebro do Stredozemného mora. Začneme plavbou loďou cez prírodnú rezerváciu a navštívime ryžové družstvo, kde sa dozvieme všetko o pestovaní ryže v Španielsku. Delta Ebro je od roku 1983 chráneným prírodným parkom a patrí, po Camargue vo Francúzsku a národnom parku Doñana v Španielsku, k najväčším močiarom Európy. Je domovom plameniakov a mnohých ďalších vodných vtákov. Podnikneme plavbu loďou deltou a dozviete sa všetko dôležité o tejto oblasti. Vďaka pomaly tečúcej vode je tu možné aj pestovanie ryže a v súčasnosti sa tu nachádza 20 000 hektárov ryžových polí. Na hektár sa tu produkuje najvyšší výnos dlhozrnnej ryže na svete. Večera (balíček pôžitkov) a prespanie v hoteli.

5. deň: Morella!
Dnes vás pozývame do Morelly, ktorá leží na hraniciach regiónov Valencie, Aragónie a Katalánska. Mesto okúzli návštevníka už z diaľky svojou kompaktnou obrannou štruktúrou, v rámci zachovaných mestských hradieb, ktorým dominuje miestny hrad. Mestské hradby majú obvod 2500 metrov a ich priemerná výška je 10 až 15 metrov. Práce boli dokončené medzi rokmi 1324 a 1330 a niektoré časti boli postavené na základoch starých pozostatkov z maurškej doby, za vlády kráľa Petra IV. z Aragónie v rokoch 1358 až 1465. Zaujímavé sú okrúhle prechody, ktoré vedú do mesta. Atrakciou je kostol Santa Maria, ktorý je skvostom pre milovníkov umenia. Toto gotické dielo na rovnakej fasáde ohromuje zobrazením apoštolov a Panny Márie. Miniete tiež kláštor San Francisco, ktorého stavba začala už v roku 1272. Je to viditeľný príklad gotiky katalánskej Valencie. Potom sa vrátime na večeru (balíček pôžitkov) a prespanie v našom hoteli.

6. deň: Sagunto – Jaskyne sv. Josefa
Po raňajkách sa vydáme na výlet do Sagunta (k rezervácii u vášho sprievodcu na mieste). Mesto Sagunto má asi 65 000 obyvateľov a bolo osídlené už Feničanmi. Okolo roku 219 pred n. l. bolo Sagunto veľkým a prosperujúcim mestom, ktoré sa spojilo s gréckymi kolonistami a Rímom proti Kartágu. Stalo sa cieľom prvého útoku Hannibala, čo znamenalo začiatok druhej punskej vojny. Podľa zmluvy o rozdelení sfér vplyvu, uzavretej pred vojnou medzi Rímom a Kartágom, patrilo Sagunto do kartaginskej sféry vplyvu a Kartaginci preto verili, že majú právo mesto dobýjať. Ich mesiace trvajúci odpor, o ktorom píše Livius, je jedným z krátkych okamihov historickej slávy mesta. V roku 219 pred n. l. dobyl Hannibal mesto a pokračoval do Talianska. Pokles Sagunta začal s vzostupom Valencie. Rímske divadlo v Sagunte bolo v roku 1896 vyhlásené za prvú oficiálnu národnú pamiatku Španielska. Navštívíme pevnostný komplex. Potom sa vydáme do Vall de Uixo na návštevu jaskyne San Jose. Patrí k najdlhším jaskyniam sveta, ktoré sú prejazdné na podzemnej rieke, a je tiež považovaná za najkrajšiu na svete. Najnovšie archeologické vykopávky potvrdzujú, že v tomto jaskynnom systéme žili ľudia už pred 15 000 rokmi. To dokazujú aj početné maľby vo vnútri jaskyne. Odhaduje sa, že riečny tok je dlhý asi päť kilometrov, ale prístupný je len úsek dlhý dva kilometre. Hostia sú prepravovaní na malých loďkách po rieke asi 45 minút jaskyňou s krápnikovými útvarmi, a následne na malé jazero Lago Azul s hĺbkou 12 metrov. Popoludní sa vrátime do hotela, kde si môžete pred večerou (balíček pôžitkov) oddýchnúť.

7. deň: Oddychujte, oddychujte, oddychujte!
Oddýchnite si vo vašom hoteli a v pokoji si užívajte jeho pohodlie a vybavenie. Večera (balíček pôžitkov).

8. deň: Návrat domov!
Je čas rozlúčiť sa so Španielskom. Po raňajkách vás autobus bezpečne odvezie na letisko v Barcelone, odkiaľ sa vydáte na cestu domov.

Cena nezahrnuje: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné výdavky. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné spropitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.

Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 3 mesiace!


Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne do Barcelony a späť
  • 1 kus batožiny max. 20 kg na cestujúceho,
    1 kus príručnej batožiny max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZDARMA! - Parkovanie osobného vozidla na letisku po celú dobu pobytu (1x na rezerváciu, nutné objednať vopred)
  • 7 nocí vo vybraných 4* hoteloch Peniscola Plaza Suites* počas cesty*
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli / reštaurácii v hodnote 179 €
  • Počas celého zájazdu máte k dispozícii česky hovoriaceho sprievodcu

2 výlety v cene:

  • Peniscola na stopách Templárov!
  • Morella!

Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Valencia!, Delta rieky Ebro!
  • Kompletné cestovné poistenie s možnosťou storna zájazdu




Valencia


Kláštor Santa Maria