Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 SP Barcelona & Andorra     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena vč. raňajky a ubytovanie v 4 * hoteloch

    • 01.10.2024 - 08.10.2024 (8 dní)
      858 EUR za osobu
      Zľava: -36%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 SP Barcelona & Andorra     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena vč. raňajky a ubytovanie v 4 * hoteloch

    • 01.10.2024 - 08.10.2024 (8 dní)
      748 EUR za osobu
      Zľava: -40%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Barcelony!
Pohodlne a bezpečne odletíte lietadlom z Prahy alebo Viedne do Španielska. V Barcelone na vás čaká naša delegátka spolu s naším autobusom. Odtiaľ začneme naše poznávacie okružné cesty do Pyrenejí a do Andorry, kde sa ubytujeme v hoteli na nasledujúce 3 noci. Po ubytovaní na vás bude čakať večera. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.


2. deň: Andorra: - Krajina a ľudia – Výlet Tromi údoliami!
Dnes sa už vydáme za prvým vrcholom vašej cesty. Po raňajkách sa zoznámime s Andorrou a jej obyvateľmi. Počas malebnej jazdy sa dozvieme niečo o histórii vzniku Andorry. Z Soldeu pojedeme cez obce Canillo a Encamp údoliami do La Massany a Ordina, typické andorrské dediny. Tu môžete navštíviť aj historické múzeum. Cestou prejdeme Pal s typickými farmárskymi domami, kde sa suší tabak. Z vyhliadkového bodu „Coll de la Botella“ si užijeme úchvatný panoramatický výhľad, potom sa vydáme späť okolo románskych kostolov hlavným mestom Andorra la Vella. Prehliadneme si staré mesto s jeho úzkymi uličkami a zákutiami a – ak sa nekonajú zasadnutia – pozrieme sa na starú vládnu budovu s najmenším parlamentom v Európe. Potom sa presunieme do novej časti mesta, kde budeme mať čas na nákupy v nekonečnom množstve obchodov a butikov, kde vďaka minimálnej daňovej záťaži môžeme nakúpiť najmä luxusné tovar, ale aj parfémy a kozmetiku, oblečenie, alkohol a cigarety za veľmi výhodné ceny. Večer sa vrátime do hotela na večeru.

3. deň: Andorra: La Seu d'Urgell a Os de Civis!
Dnešný deň máte voľný! Samozrejme je tu tiež čo objavovať. Dnes sa môžeme vydať do La Seu d'Urgell  (kultúrný balíček). Toto mesto je prvé po španielsko-andorrských hraniciach a až do roku 1993 tu sídlili cirkevní hodnostári, biskup z Urgellu, ktorý si najprv delil vládu nad Andorrou s grófmi z Foix a neskôr s francúzskym prezidentom. Tu sa ponoríte do živého ruchu španielskeho týždenného trhu (utorok a sobota), kde nájdete typické syry, čerstvé ovocie a zeleninu, ale tiež obuv, textil a ďalšie tovar. Oplatí sa navštíviť katedrálu Santa Maria z 12. storočia, postavenú v románsko-lombardskom štýle, ktorá uchováva patrónku Andorry. Potom sa vrátime do Andorry a pokračujeme strmým výstupom do kopca do Os de Civis (kultúrný balíček). Toto okúzlujúce horské mestečko je španielskou enklávou, ktorá je prístupná len cez Andorru. Večer večera.

4. deň: Andorra – Costa Brava & Vic!
Po raňajkách sa rozlúčime s Andorrou a vydáme sa smerom k Costa Brave. Cestou cez hory urobíme okolo poludnia krátku zastávku vo Vici. Vo Vici sa na krátkej prehliadke mesta pozrieme na krásne staré mesto. Potom pokračujeme do nášho plážového hotela v mestečku St. Susanna na Costa Brava, ktorá je dnes tiež nazývaná Costa Barcelona. Večera v hoteli.

5. deň: Barcelona – Gaudího majstrovské dielo!
Dnešný deň máte voľný. V rámci kultúrneho balíčka však dnes môžete alternatívne vyraziť do Barcelony. Hlavné mesto Katalánska je bezpochyby nádherné mesto. Vďaka svojej výhodnej polohe na severovýchode Iberského polostrova, svojmu teplému a príjemnému klíme po celý rok a pohostinnosti svojich takmer troch miliónov obyvateľov. Barcelona je kolískou katalánskej kultúry, o ktorej sa v zahraničí veľa nevie. Barcelona je plná kúzla: bez ohľadu na to, koľko je hodín, alebo ktorý deň je, nikdy nie ste sami, ak práve nehraje F.C. Barcelona, pretože potom sú ulice prázdne. Barcelona má čo ponúknuť každému: koncerty, opery, divadlá, výstavy, vynikajúce reštaurácie, medzinárodné veľtrhy, múzeá, obchody a umelecké galérie, ale tiež fantastický nočný život, moderné diskotéky a zaujímavé bary. Čaká na vás mesto plné života a kúzla. Barcelona je najmä z architektonického hľadiska veľmi rozmanité mesto s mnohými významnými stavbami. Uvidíte Plaza España, Plaza Catalunya, nádhernú triedu Passeig de Gracia, La Rambla a oveľa viac. Následne sa vrátime na večeru a prespanie v hoteli.

6. deň: Španielske divoké pobrežie!
Po raňajkách odchádzame na výlet k divokému pobrežiu Španielska (možnosť rezervácie u vášho sprievodcu na mieste!). Najprv sa vydáme pozdĺž Costa Bravy do Lloret de Mar a k stredovekej pobrežnej pevnosti v Platja de Aro. Platja d’Aro bola pôvodne malá rybárska dedina na spojovacej ceste medzi Palamós a Sant Feliu de Guíxols s 2 km dlhou plážou. Rímske ruiny z 1. až 4. storočia n.l. boli objavené pri Vila de Pla de Palol. Pôvod pevnosti d’Aro siaha k hradu Benedormiens. Tento hrad bol prvýkrát zdokumentovaný v roku 1041. Ďalšia zastávka je Fanals d’ Aro, kde bol v roku 1585 vo Fanals de Baix, dnešnom Fanals d'Aro, postavený nový kostol, okolo ktorého vznikla osada. V roku 1774 bol tento kostol rozšírený. Prehliadka starého mesta a impozantnej pevnostnej stavby. Skoro popoludní sa vrátime do hotela, kde sa môžete pred večerou uvoľniť.

7. deň: Montserrat - Slávny horský kláštor!
Oddýchnite si vo svojom hoteli v St. Susanna alebo sa pripojte k jednému z najkrajších výletov v Katalánsku. Dnes sa vydáme do kláštora Montserrat (možnosť rezervácie u vášho sprievodcu na mieste). Montserrat je považovaný za posvätnú horu a pútnické miesto nielen kvôli svojmu tvaru, ale tiež vďaka svojej dlhej histórii ako miesto pustovníkov a benediktínskeho kláštora rovnakého mena s preslávenou Čiernou Madonou. Približne desať kilometrov dlhý a päť kilometrov široký horský masív, ktorý je strmým ohraničený zo všetkých strán, s najvyšším bodom "Pic de Sant Jeroni" vo výške 1235 metrov nad morom, tvorí takmer geografický stred Katalánska. Z juhovýchodu horu rozdeľuje masívna priepasť zvaná "Vall Malalt" ("zlé údolie"), na jej začiatku sa na skalnom výbežku vo výške 725 metrov nad morom týči kláštor Montserrat. Počas tisícročí potom vietor, dážď, sneh, teplo, zima a hmla vytvorili tie tvary, ktoré dnes stále živo podnecujú fantáziu pozorovateľa. Potom sa vrátime do hotela na večeru.

8. deň: Návrat domov!
Je čas sa rozlúčiť s Katalánskom a Costa Bravou. Po raňajkách vás náš autobus bezpečne dopraví na letisko v Barcelone, odkiaľ nastúpite na cestu domov.

Cena nezahrnuje: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné výdavky. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné spropitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.

Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 3 mesiace!



Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne do Barcelony a späť
  • 1 kus batožiny max. 20 kg na cestujúceho
  • 1 kus príručnej batožiny max. 8 kg (40x20x25 cm)
  • ZDARMA! - Parkovanie osobného vozidla na letisku po celú dobu pobytu (1x na rezerváciu, nutné objednať vopred)
  • 7 nocí vo vybraných 4* hoteloch počas okružného zájazdu Andorra 4* Hotel Sant Gothard* Costa Brava 4* Hotel Aquamarina & Spa*
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli/reštaurácii v hodnote 179 €
  • Počas celého zájazdu máte k dispozícii česky hovoriaceho sprievodcu

2 výlety v cene:

  • Andorra: Spoznávanie krajiny a ľudí - Jazda tromi údoliami!
  • Andorra – Costa Brava & Vic!

Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: La Seu d'Urgell a Os de Civis!, Barcelona – Majstrovské dielo Gaudího!
  • Kompletné cestovné poistenie s možnosťou storna zájazdu




Barcelona


Andorra