Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 DXB Dubai & Abu Dhabi     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 4 * hotely vrátane raňajok

    • 10.07.2024 - 15.07.2024 (6 dní)
      899 EUR za osobu
      Zľava: -18%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 DXB Dubai & Abu Dhabi     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 4* hotely vrátane raňajok

    • 10.07.2024 - 15.07.2024 (6 dní)
      899 EUR za osobu
      Zľava: -18%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Dubaja!
Pohodlne a bezpečne odletíte lietadlom z Prahy alebo Viedne do Dubaja. Tu na vás čaká náš delegát spolu s autobusom. Odvezie vás priamo z letiska do hotela. Ak máte rezervovaný balíček s občerstvením, po ubytovaní na vás už bude čakať večera. *(V prípade príletu po 22:00 bohužiaľ večera nebude možná)! Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Dubaj - Klasická prehliadka mesta Dubaj
Dnes sa vydáme za prvým vrcholom vašej cesty. Po raňajkách začneme našu prehliadku starého, klasického Dubaja, aby sme preskúmali vznik emirátu - Dubaja. História štvrti Al Fahidi (Bastakiya) siaha až do 90. rokov 19. storočia. V čase svojej najväčšej slávy mala štvrť viac než 60 obytných jednotiek, oddelených spleťou úzkych uličiek. Prejdeme sa starým mestom, kde budete mať príležitosť vidieť staré domy s veternými vežami, ktoré chladili domy a fungovali ako druh prírodnej klimatizácie. Potom sa tradičnými člnmi - abrami - prevezeme na stranu Deira v Dubaji, kde navštívime trh s korením a trh so zlatom. Pokračujeme k mešite Jumeirah (len zvonku). Bola postavená v roku 1978 v stredovekom fatimskom štýle z bieleho kameňa a má vysoké dvojité minarety, ktoré obklopujú veľkú centrálnu kupolu. Jej vzhľad a farba pripomínajú mušľu a jej poloha je dokonalá naproti Jumeirah Beach. Poobede sa vydáme na voliteľný výlet do púšte. Naša púštna safari (zahrnutá v balíčku pôžitkov) ponúka jazdu medzi dunami a v tábore na vás čaká tradičný večer s miestnymi špecialitami, šišou, brušnými tancami, jazdou na ťavách a ďalšími prekvapeniami. Večer sa vrátime do hotela. Prenocovanie.

3. deň: Abú Dhabí - Hlavné mesto Spojených arabských emirátov!
Po raňajkách sa vydáme na výlet do Abú Dhabí (zahrnuté v kultúrnom balíčku), hlavného mesta Spojených arabských emirátov. Ideme púštnou cestou pozdĺž pobrežia do Abú Dhabí. Po príchode nasleduje panoramatická jazda, počas ktorej si pozrieme architektonické skvosty tohto mesta. Ďalej navštívime nádhernú mešitu Šajcha Zájida, jednu z najväčších mešít na svete. V blízkosti sa nachádza slávna promenáda Corniche. Potom smerujeme do Heritage Village, múzea, ktoré je zariadené ako tradičná dedina a približuje vám životný štýl tejto oblasti v minulosti. Úplným protikladom Heritage Village je hotel Emirates Palace, ktorý navštívime neskôr na prehliadke. Táto dokonalá zmes luxusu, najmodernejšej technológie a arabskej architektúry je svetoznámy hotel, kde sa ubytovávajú bohatí a slávni. Večer večera s občerstvením (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

4. deň: Dubaj - Moderný Dubaj & Burj Khalifa + Večera na lodi
Po raňajkách nás čaká moderný Dubaj s Burj Khalifa (vstup zahrnutý v kultúrnom balíčku). Počas prehliadky moderného Dubaja uvidíme hlavné pamiatky: Atlantis (foto zastávka – zvonku), Burj Al Arab (foto zastávka – zvonku), Bluewaters Island, nové dynamické miesto pre životný štýl s unikátnym obchodom, stravovaním a zábavnými možnosťami, kde sa nachádza AinDubai alias Dubajské oko – najvyššie a najväčšie ruské koleso na svete. Ďalej sa vydáme do najväčšieho nákupného centra na svete, Dubai Mall. V tomto centre je obrovské akvárium a podmorská ZOO. Potom sa vyvezieme do 124. poschodia najvyššieho mrakodrapu sveta Burj Khalifa, a nakoniec si užijeme slávnu fontánovú šou pred Dubai Mall. Večer sa vydáme na plavbu tradičnou arabskou loďou (dhow) s večerou formou bufetu (balíček pôžitkov). Počas plavby si užijete výhľad na nočné panorama Dubaja s jeho osvetlenými mrakodrapmi vo sviežom morskom vánku. Prenocovanie.

5. deň: Šardža a Adžmán!
Dnešný deň máte k dispozícii na vlastný program, ale samozrejme je tu aj čo objavovať. Je možnosť sa vydať do ďalších dvoch emirátov – Šardža a Adžmán (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Najprv pôjdeme do Šardža, kultúrneho hlavného mesta SAE a tretej najväčšej emirátskej oblasti. Navštívime zreštaurované staré mesto, kde sa nachádza množstvo pôsobivých múzeí, ako sú mešita Al-Noor a mešita Kráľa Fajsala. Zastavíme sa pri Modrom souku, ktorý je zdobený zaujímavou architektúrou a má viac než 500 obchodov, kde sa predáva zlato, striebro, tkaniny a krásne slávne arabské lampy. Souk leží vedľa krásnej lagúny Šardža. Navštívime tiež Múzeum islamskej civilizácie v Šardža, ktoré bolo otvorené v roku 2008 a pokrýva islamskú kultúru s viac než 5 000 artefaktmi z islamského sveta. Ideálna príležitosť dozvedieť sa viac o islame a jeho kultúrnych tradíciách. Potom sa vydáme do Adžmánu a na Corniche. Táto promenáda sa tiahne pozdĺž pobrežia Perzského zálivu a ponúka obyvateľom aj návštevníkom malebné prostredie pre prechádzky, odpočinok a voľnočasové aktivity. Následne sa vrátime na večeru (balíček pôžitkov) a prespanie v našom hoteli.

6. deň: Návrat domov!
Je čas rozlúčiť sa s Ras Al Khaimah a SAE. Po raňajkách budete mať ešte chvíľu čas na relaxáciu, potom vás autobus bezpečne odvezie na letisko, odkiaľ nastúpite na cestu domov.


Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 6 mesiacov!

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli, cca 15 AED na osobu/noc. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.

Poznámka: Nákup miestneho tovaru a služieb počas výletov závisí na Vašom vlastnom uvážení. Zmena hotela alebo programu nie je plánovaná, zostáva však vyhradená. Rezervácie prebiehajú podľa obsadenosti termínov. Minimálny počet účastníkov na termín je 20 osôb. O zrušení termínu z dôvodu nenaplnenia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najmenej 5 týždňov pred odchodom. Ak bude zájazd zrušený z dôvodu nenaplnenia minimálnym počtom účastníkov, zákazník nemá nárok na úhradu nákladov vzniknutých v súvislosti s plánovanými prehliadkami (napr. samostatne zakúpené vstupenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne do Dubaja a späť
  • 1 kus príručnej batožiny na osobu, 1 kus batožiny max. 20 kg na osobu
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas celej doby cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 5 nocí v 4* hoteli Park Inn By Radisson Hotel Dubai Motor City*
  • 5x raňajky formou bufetu v hoteli
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


2 výlety v cene:

  • Dubaj - Klasická prehliadka mesta Dubaj!
  • Dubaj - Moderný Dubaj & Burj Khalifa!

Odporúčame:

  • Balíček pôžitkov: 3x večera v hoteli, púštny safari s tradičnou večerou, večera na dhow
  • Kultúrny balíček: vstup do Burj Khalifa, prehliadka mesta Abú Zabí, prehliadka miest Šardžá a Adžmán




Dubaj


Mešita šejka Zayeda