Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 Malta - objavte ostrov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 02.05.2024 - 09.05.2024 (8 dní)
      869 EUR za osobu
      Zľava: -42%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 Malta - objavte ostrov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 02.05.2024 - 09.05.2024 (8 dní)
      779 EUR za osobu
      Zľava: -45%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod na Maltu
Prídete pohodlne vlastným autom na letisko. NIKAL už zaplatil za parkovacie miesto počas celej doby vášho zájazdu. Po odbavení začína váš let s renomovanou leteckou spoločnosťou z Prahy alebo Viedne na Maltu. Náš sprievodca vás privíta na letisku a odprevadí vás do hotelu, kde strávite nasledujúcich 7 nocí vášho zájazdu. Večera (pri rezervácii balíčku pôžitkov) a prenocovanie. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Mdina - staré hlavné mesto
Dnešný výlet nás zavedie do strednej časti Malty, ktorej dominuje stredoveké pevnostné mesto Mdina, bývalé hlavné mesto Malty. Úzke kľukaté stredoveké uličky vedú k impozantným baštám, ktoré ponúkajú nádherný výhľad na ostrov. Cestou objavíte rôzne architektonické štýly, vrátane sicílsko-normanských palácov a ďalších barokových budov s veľkým historickým významom. V tomto „tichom meste“, ktoré je rajom filmárov, sa zastavil čas. Cez grécku bránu opustíme Mdinu a zastavíme sa pri ranokresťanských katakombách v Rabate. Potom budeme pokračovať k útesom Dingli. Po obede navštívime botanickú záhradu San Anton v blízkosti Prezidentského paláca, ktorú môžete obdivovať zvonka. Tiež strávime nejaký čas v remeselnom centre v Ta‘Qali. Na konci prehliadky uvidíte majestátnu kupolu Mosta, jednu z najväčších v Európe. Večera (balíček pôžitkov) v hoteli.

3. deň: Výlet na ostrov Gozo
Dnes máte voľný deň alebo sa môžete po raňajkách pridať k nám na výlet na ostrov Gozo (zahrnuté v Kultúrnom balíčku). Krátkou 20-minútovou trajektovou dopravou sa dostaneme do prístavu Mgarr. Váš sprievodca vás prevedie megalitickou svätyňou Ggantija, najstaršou kamennou stavbou na svete, pred pyramidami v Egypte. Potom navštívite stredovekú pevnosť vo Victorii, fjordskú zátoku v Xlendi a Dwejre. Gozo je známe svojimi remeselnými výrobkami, najmä ručne vyrábanými čipkami a pleteninami. Návštevníkov zaujme svieža krajina ostrova a jeho tichá atmosféra na rozdiel od väčšieho ostrova Malta. Trajektom sa vrátite späť na Maltu a užijete si večeru (balíček pôžitkov) vo vašom hoteli.

4. deň: Valletta - návrat do stredoveku
Komentovaná prehliadka pulzujúcich ulíc Valletty vám umožní objaviť krásu a čaro opevneného mesta postaveného rytiermi v roku 1566. Rád svätého Jána vládol na ostrove po dobu 268 rokov a zanechal tu úžasné kultúrne dedičstvo - Valletta je toho príkladom. Zo záhrad Upper Barracca si užijeme úchvatný výhľad na záliv Grand Harbour. Potom navštívime katedrálu sv. Jána s majstrovskými dielami Caravaggia v oratóriu, ďalej uvidíme flámske tapisérie a kostolné múzeum. V katedrále sa nachádza jedna z najkrajších mramorových podláh na svete. Pri prechádzke ulicou Republic prejdete okolo Veľmajstrovského paláca a užijete si tiež nákupy. Popoludní sa autobusom vydáte na panoramatickú prehliadku pozdĺž opevnení Valletty a pri ceste späť do hotela môžete obdivovať promenády Ta Xbiex a Sliema. Večera (balíček pôžitkov) v hoteli.

5. deň: Druhá strana Malty
Dnes máte opäť voľný deň. Po raňajkách máte možnosť sa k nám pripojiť na výlet a spoznať „Maltu z druhej strany“ (zahrnuté v Kultúrnom balíčku). Ide o veľmi zaujímavý výlet, ktorý spája najdôležitejšiu maltskú šľachtickú dedinu s 400-ročnými vínnymi pivnicami, kde dozrievajú prémiové maltské vína. Palazzo Parisio bol oprávnene nazývaný „miniatúrnym Versailles“. Komplikovaný interiér obsahuje jemné fresky, veľkolepú mramorovú prácu, zrkadlové steny, trompe l‘oeil, vzácne obrazy a extravagantné budovy. Nádherne upravené záhrady patria medzi najkrajšie v Európe a odrážajú slávu tohto rozkošného domu. Po bohatstve v Palazzu vás vo svojich pivniciach privíta jeden z popredných vinárov na Malte. Môžete si vypočuť podrobnú prednášku o miestnom vinárstve a ochutnať výber vín a miestnych špecialít. Návrat do hotela a večera (balíček pôžitkov).

6. deň: Oblasť Grand Harbour
Dnes vás po raňajkách pozývame na prehliadku troch miest. Objavíme oblasť Grand Harbour oproti Vallette, známu ako tri mestá - Vittoriosa, Cospicua a Senglea, kde sa v roku 1530 usadili rytieri sv. Jána. Okolo Cospicua sa dostaneme do Vittoriosi na prechádzku úzkymi uličkami v tieni historických budov, vrátane prvých hostincov. Zo záhrady Senglea, na špičke polostrova, si môžete vychutnať nádherný panoramatický výhľad na Grand Harbour, vrátane impozantného Fort Sant Angelo, kde veľmajster La Valette viedol obranu ostrova počas veľkého obliehania v roku 1565. Večer si užite večeru (balíček pôžitkov) v hoteli.

7. deň: Chrám Hagar Qim a vápencové dedičstvo
Po raňajkách sa k nám môžete pridať na jednodňový výlet do chrámu Hagar Qim (zahrnuté v Kultúrnom balíčku). Prehliadka začína návštevou jedného z najstarších lomov na Malte, ktorý sa stal magnetom pre turistov a miestnych obyvateľov a datuje sa do doby pred tisícom rokov. Čaro starovekej Malty cítite v Hagar Qim, najdôležitejšom prehistorickom mieste na Malte, s výhľadom na rozľahlú hladinu modrého Stredozemného mora a na ostrov Filfla. Z Hagar Qim pokračujeme do Wied iz-Zurrieq, kde môžete podniknúť výlet loďou do Modrej jaskyne, ktorá je známa svojou krištáľovo čistou vodou. (Výlet loďou nie je zahrnutý v cene zájazdu). Večer si užite večeru (balíček pôžitkov) v hoteli.

8. deň: Spiatočná cesta
Po raňajkách máte trochu voľného času. Podľa času odletu lietadla vás autobus odvezie na letisko, odkiaľ vyrazíte na cestu domov do Prahy alebo Viedne.


Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 3 mesiace!

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.

Poznámka: Nákup miestneho tovaru a služieb počas výletov závisí na Vašom vlastnom uvážení. Zmena hotela alebo programu nie je plánovaná, zostáva však vyhradená. Rezervácie prebiehajú podľa obsadenosti termínov. Minimálny počet účastníkov na termín je 20 osôb. O zrušení termínu z dôvodu nenaplnenia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najmenej 5 týždňov pred odchodom. Ak bude zájazd zrušený z dôvodu nenaplnenia minimálnym počtom účastníkov, zákazník nemá nárok na úhradu nákladov vzniknutých v súvislosti s plánovanými prehliadkami (napr. samostatne zakúpené vstupenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne na Maltu
  • 1 kus príručnej batožiny na osobu, 1 kus batožiny max. 20 kg na osobu
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas celej doby cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 7 nocí v 4* hoteli Soreda na Malte
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli/reštaurácii v hodnote 149 €
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


3 výlety v cene:

  • Mdina - staré hlavné mesto
  • Valetta - návrat do stredoveku
  • Prehliadka troch miest!

Odporúčame:

  • Gozo - Ostrovný výlet!, Iná Malta!, Chrám Hagar Qim a vápencové dedičstvo!
  • Upgrade na All Inclusive v hoteli




Valletta


Gozo – svätyňa Panny Márie Ta´Pinu


Mdina – bývalé hlavné mesto