Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 IR Zelený ostrov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 02.07.2024 - 09.07.2024 (8 dní)
      1.798 EUR za osobu
      Zľava: -23%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 IR Zelený ostrov     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 02.07.2024 - 09.07.2024 (8 dní)
      1.698 EUR za osobu
      Zľava: -24%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Dublinu
Cestujte pohodlne a bezpečne lietadlom z Prahy alebo Viedne do Dublinu. Tu na Vás bude čakať náš sprievodca a autobus, ktorý Vás odvezie priamo do Vášho hotela strednej triedy. Pri rezervovanom Balíčku pôžitkov Vás po ubytovaní v izbe čaká večera. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Dublin - Okružná prehliadka
Už dnes smerujeme k najzaujímavejšiemu miestu Vašej cesty. Po raňajkách spoznáme malebný Dublin, ktorý založili Vikingovia. Historická O'Connell Street s gruzínskymi budovami a námestiami, St Stephen's Green a rieka Liffey, Trinity College a slávna Kniha Kells už na nás čakajú! Popoludní si so sprievodcom prezrieme pivovar Guinness, sedemposchodové múzeum venované najslávnejšiemu írskemu exportnému produktu Guinness Stout (v rámci kultúrneho balíčka). Z vrcholu pivovaru Guinness si môžete užiť 360stupňový výhľad na Dublin, zatiaľ čo si budete vychutnávať miestne pivo. Je tu tiež možné zakúpiť suveníry. Večer sa vrátime do hotela na večeru (pri rezervovanom Balíčku pôžitkov).

3. deň: Dingle - Kerry
Po raňajkách nás čaká poloostrov Dingle, ktorý National Geographic kedysi označil za „najkrajšie miesto na svete“. Ideme na Slea Head, odkiaľ je nádherný výhľad na hory a pobrežie. Pred odjazdom do Kerry sa zastavíme v malebnom prístavnom mestečku Dingle, ktoré je známe svojimi farebnými domami a vynikajúcimi rybími reštauráciami. Posledné spomínané môžete navštíviť aj na vlastnú päsť. Potom sa vrátime na večeru (v prípade rezervovaného Balíčku požitkov) a prespíme v našom hoteli v grófstve Kerry.

4. deň: Ring Of Kerry
Po raňajkách sa vydáme na výlet s nádhernými prírodnými výhľadmi - Ring of Kerry (v rámci Kultúrneho balíčka). Trasa dlhá 170 km prechádza najkrajšími írskymi scenériami a ponúka úchvatné výhľady na mohutný Atlantický oceán. Mimoriadne obľúbená turistická trasa sa vyznačuje Moll's Gap a Ladies' View, strmými útesmi, piesočnatými plážami a čiastočne nedotknutou prírodou. Popoludní navštívime národný park Killarney, vôbec prvý národný park vytvorený v Írsku. Počas prechádzky uvidíte jazero Killarney, bohaté dubové lesy a impozantné horské vrcholy. Tu sa tiež nachádzajú najstaršie pralesy Írska. V roku 1981 bol park zaradený na zoznam organizácie UNESCO. Je tu možnosť prejsť sa záhradami hradu Muckross alebo stráviť čas v Killarney (v rámci kultúrneho balíčka) než sa vrátite do hotela, kde Vás čaká večera (pri rezervovanom Balíčku pôžitkov).

5. deň: Galway & Clonmacnoise
Dnes sa po raňajkách vydáme do živého a obľúbeného prístavného mesta Galway a cestou sa zastavíme v Clonmacnoise. Kresťanský kláštorný komplex zo 6. storočia je preslávený svojím romantickým výhľadom na brehy rieky Shannon. Môžeme obdivovať krásne kostoly s vysokými krížmi vytvorenými do kameňa a okrúhlymi vežami. Pokračujeme do atlantického prístavného mesta Galway, ktoré navštívil aj Krištof Kolumbus. Pri prechádzke po zložitých stredovekých uličkách starého mesta vás čaká objavovanie plné prekvapení. Popoludní budete mať možnosť ísť samostatne do mesta. Večera (pri rezervovanom Balíčku pôžitkov).

6. deň: Clare County
Dnes je možnosť ísť do Hrabstva Clare (v rámci Balíčku výletov). Navštívime majestátne Moherské útesy, ktoré sa týčia 200 metrov nad hladinou Atlantického oceánu a lemujú 8 km divokého oceánskeho pobrežia, odkiaľ si môžete vychutnať nádherný výhľad na celé pobrežie. Cesta vedie cez Burren, zvláštnu mesačnú krajinu, ktorá sa vyznačuje jedinečnými skalnými útvarmi ktoré vznikli pred miliónmi rokov. Našou ďalšou zastávkou je ikonický hrad Bunratty, postavený v 15. storočí a nachádza sa v národnom parku Bunratty, kde sa pri prechádzkach cítime, ako by sme sa vracali v čase. Obľúbený skanzen ponúka živý pohľad na život vidieckeho obyvateľstva v 19. storočí (v rámci Kultúrneho balíčka). Večera (pri rezervovanom Balíčku pôžitkov) a nocľah v hoteli.

7. deň: Kilkenny
Dnes, po raňajkách v hoteli, Vás pozývame k návšteve impozantnej skaly Rock of Cashel, historického miesta presláveného stredovekou katedrálou a kláštorom na vápencovom útese. Pokračujeme v ceste do krásneho trhového mesta Kilkenny. Budete mať voľný čas na preskúmanie mesta. V meste sa nachádzajú známe pamiatky, ako je katedrála sv. Canice a okrúhla veža, Rothe House, katedrála sv. Márie, radnica v Kilkenny, Múzeum stredovekej míle atď. Mesto je tiež známe svojimi remeselnými a dizajnovými dielňami. Rozhodne stojí za to zájsť do miestnej írskej krčmy (napr. Kyteler Inn Pub) a vychutnať si pravé írske jedlo. Popoludní sa vrátime späť do Dublinu, kde strávime našu poslednú noc. Večera (pri rezervovanom Balíčku pôžitkov).

8. deň: Návrat
Je čas rozlúčiť sa s Dublinom a Smaragdovým ostrovom. Po raňajkách vás autobus bezpečne odvezie na dublinské letisko, odkiaľ sa vrátite domov.

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.

Dôležité: Na túto cestu potrebujete platný cestovný pas alebo občiansky preukaz, ktorý musí byť platný ešte aspoň 3 mesiace po začatí spiatočnej cesty!



Cena zájazdu zahŕňa: 

  • Let z Prahy/Viedne do Dublinu a späť
  • 1 batožina do 20 kg na osobu, príručná batožina do 8 kg
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! Parkovanie osobného automobilu na letisku po celú dobu trvania zájazdu (nutné hlásit vopred pri rezervácii)
  • 7 nocí v hoteloch strednej triedy počas celého zájazdu
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli/reštaurácii v hodnote 199 €
  • Počas celého zájazdu je vám k dispozícii česky hovoriaci sprievodca

4 výlety v cene:

  • Dublin - Citytour
  • Dingle & Kerry!
  • Galway & Clonmacnoise!
  • Kilkenny

Odporúčame:

  • Balíček výletov a vstupov: Guinness pivovar, Clare County, Ring Of Kerry.
  • Kompletné cestovné poistenie s možnosťou storna zájazdu




Temple Bar v Dubline


Zámok Kylemore Abbey