Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 Egypt plavba po Níle     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základná cena 4* a 5* hotely vr. raňajok

    • 15.05.2024 - 22.05.2024 (8 dní)
      798 EUR za osobu
      Zľava: -45%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 Egypt plavba po Níle     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základná cena 4* a 5* hotely vr. raňajok

    • 15.05.2024 - 22.05.2024 (8 dní)
      938 EUR za osobu
      Zľava: -40%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Let do Hurghady
Pohodlne a bezpečne odletíte lietadlom z Prahy alebo Viedne do Hurghady. Tam na vás čaká delegátka spolu s autobusom. Po vybavení vstupných formalít vás autobus prepraví do hotela v Hurghade, kde strávite prvú noc. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Luxor & chrámy
Po raňajkách sa vydáme do Luxoru, kde začína naša plavba po Níle. Navštívime chrámy mesta (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Potom sa presunieme do chrámu Karnak, kde sa počas prehliadky zoznámime s históriou Egypta. Následne navštívime Luxorský chrám a užijeme si návštevu chrámu Amóna. Poobede si užijete pohodlie vašej 5* luxusnej výletnej lodi na Níle. Večera na lodi a prespanie.

3. deň: Théby & Údolie kráľov
Pre všetky ranné vtáčata organizuje sprievodca let balónom nad Nílom (možné rezervovať na mieste). Potom všetci spoločne preskúmame západný breh Luxoru (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Navštívime Kolosy Memnona, potom sa presunieme do Údolia kráľov a nakoniec navštívime pohrebný chrám kráľovnej Hatšepsut. Popoludní sa loďou presunieme do Edfu, kde si vychutnáme večeru.

4. deň: Edfu - Kom Ombo
Po raňajkách môžete podniknúť prechádzku v Edfu, kde navštívime chrámový komplex (možné rezervovať na mieste). Potom nás cesta zavedie do Kom Ombo, kde navštívime chrám Sobeka a dozvieme sa niečo o umení liečiteľstva v starovekom Egypte (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Večera a prespanie v Kom Ombo.

5. deň: Assuan!
Po raňajkách sa autobusom a loďou vydáme do Assuanu (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Tu navštívime „Vysokú priehradu“ a chrám Philae na ostrove Agilika. Popoludní máte voľno. Môžete preskúmať mesto Assuan na vlastnú päsť alebo sa s nami (možné rezervovať na mieste) môžete vybrať do nubijskej dediny a zoznámiť sa s jednou z najstarších kultúr sveta. Večera a prespanie na lodi.

6. deň: Abu Simbel (možné rezervovať na mieste)
Skoro ráno navštívime Veľký chrám v Abu Simbelu (možné rezervovať na mieste) na juhu Asuánu. Chrám bol postavený v 13. storočí pred n. l. Ramzesom II. a od roku 1979 je súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Popoludní náš plávajúci hotel vypláva smerom do Edfu, kde strávime noc. Večera na lodi.

7. deň: Níl
Skoro ráno sa vydávame na cestu pod heslom „Kotvy hore!“. Najprv smerujeme do Esny. Popoludní sa necháme unášať po Níle späť do Luxoru. Tí, ktorí majú záujem, sa môžu pripojiť k nášmu sprievodcovi na prehliadku mesta Luxor (možné rezervovať na mieste), než sa vrátime na večeru na lodi.

8. deň: Návrat domov / Predĺženie pobytu pri mori
Dnes je bohužiaľ čas sa rozlúčiť s vaším plávajúcim hotelom. Autobus vás odvezie buď na letisko, odkiaľ nastúpite na let späť do Prahy/Viedne, alebo vás zavezie do plážového hotela, kde strávite týždeň All-Inclusive dovolenky v Hurghade. (*pri lete späť do Viedne, v závislosti od času letu, vám skrátime čakanie na večerný let pobytom v plážovom hoteli v Hurghade. Odtiaľ vás autobus odvezie vo večerných hodinách na letisko, kde nastúpite na svoju cestu späť domov).

8-15. deň: Predĺženie pobytu pri mori!
Ôsmy deň sa ubytujete vo vašej izbe v 4* hoteli v Hurghade. Samozrejme vás autobus prepraví priamo z lode do hotela. Užite si slnko Egypta a vody Červeného mora. All Inclusive stravovanie splní všetky vaše priania.


Dôležité: Pre tento zájazd je vyžadovaný cestovný pas platný minimálne 6 mesiacou po návrate.

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli alebo na lodi. Osobné náklady. Vízové poplatky na mieste cca 25-27 USD za osobu. Sprepitné na lodi cca 56 EUR na osobu. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu.

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy / Viedne do Hurghady a späť
  • 1 x kus príručnej batožiny na osobu, 1 x kus batožiny max. 20 kg na osobu
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas celej doby cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 1 noc v Hurghade v 4* hoteli
  • 6 nocí na 5* Superior lodi M/S Jaz*
  • 7x raňajky na palube alebo v hoteli
  • ZADARMO balíček pôžitkov: 6x plná penzia na palube lode v hodnote 249 €
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


Plážové predĺženie v Hurghade

  • 7 nocí v 4* luxusnom hoteli
  • 7x All Inclusive balíček vrátane jedla a nápojov v hoteli
  • Všetky transfery z lode do hotela a na letisko



Odporúčame:

  • All Inclusive balíček na palube vašej lode: Všetky nápoje na palube sú zahrnuté!
  • Kultúrny balíček: Luxor & Karnak chrám, Kom Ombo, Asuán, Údolie kráľov




Údolie kráľov


5* superior výletná loď MS Jaz


Koralové útesy v Červenom mori