Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 South Cyprus Explorer     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 07.10.2024 - 14.10.2024 (8 dní)
      989 EUR za osobu
      Zľava: -31%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 South Cyprus Explorer     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 07.10.2024 - 14.10.2024 (8 dní)
      899 EUR za osobu
      Zľava: -34%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Odchod na Cyprus!
Cestujte pohodlne vlastným autom na letisko. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii. Po odbavení vás čaká let s renomovanou leteckou spoločnosťou z Prahy/Viedne na Cyprus. Na letisku vás srdečne privíta sprievodca a odprevadí vás do nášho hotela, kde strávite nasledujúcich 7 nocí vašej cesty.

2. deň: Mestská prehliadka Paphosu
Dnes sa vydáme na objavnú cestu! Po 20 minútovej jazde z hotela sme pri slávnej pobrežnej nekropole, Kráľovskej hrobky, monumentálnej sieti podzemných hrobiek vytesaných z masívnej skaly. Komplex pochádza zo 4. storočia pred n. l. a je prístupný po kamenných schodoch vytesaných do starej zeme. Niektoré hrobky majú dórske stĺpy, ktoré im dodávajú vzhľad chrámu. Preskúmajte toto impozantné UNESCO svetové dedičstvo, než sa vydáte do pobrežného mesta Yeroskipou, čo v preklade znamená „Svätá záhrada“. Toto mesto je miestom legendárnych svätých záhrad bohyne Afrodity. Okrem svojej spojitosti s bohyňou krásy a lásky je dedina známa pre svoj byzantský kostol Agia Paraskevi s piatimi kopuľami z 9. storočia. Po návšteve kostola sa vydáme do Paphosu, starovekého hlavného mesta ostrova, ktoré ponúka malebné kostoly, stredoveké kláštory, múzeá, nespočetné starožitnosti a krásny prístav, ktorý stráži malý, opevnený hrad. Nie je divu, že mesto je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Vaše objavovanie Paphosu vás zavedie k jeho hlavnej atrakcii, Domu Dionýsa, kde si prehliadnete mozaiky objavené pri vykopávkach tejto vily z 3. storočia, kde pravdepodobne býval rímsky šľachtic. Tieto výnimočné podlahové mozaiky s vyobrazením rímskych legiend a gréckej mytológie sú považované za najkrajšie v regióne. Užite si voľný čas v prístave Paphos. Potom sa vrátime do nášho hotela a užijeme si večeru (v prípade, že máte rezervovaný balíček pôžitkov).

3. deň: Kúzlo Troodoských hôr
Dnes sa vydáme do zeleného srdca ostrova Cyprus (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Strávite deň v idylických lesoch Troodoského pohoria. Najprv prejdeme okolo Platres, najväčšieho horského rezortu. Po našej trase nasleduje jedna malebná dedina za druhou. Nadýchneme sa borovicami prevonaného vzduchu v Kakopetrii. Prejdeme sa dedinou, ktorá je pod ochranou Europa Nostra. Táto dedina je známa ako pre svoje sírové pramene, tak pre maľovaný byzantský kostol Agios Nikolaos, pôvodne kláštor. Určite by ste mali vidieť vynikajúce fresky z jedenásteho storočia, ktoré sú na zozname svetového dedičstva UNESCO. Po obedovej prestávke sa popoludní vydáme do „Krasochorien“ – vinárskych dedín – na južnej strane Troodoských hôr. Najkrajšia z nich je pravdepodobne Omodos. Pripojte sa k nám pri ochutnávke vynikajúcich vín, sprevádzané malými miestnymi občerstveniami. Večer sa vrátime do nášho hotela na večeru (v prípade, že máte rezervovaný balíček pôžitkov).

4. deň: Kláštor Chrysorroyatissa & vínne lahôdky
Užite si výhľad na vinice a sady po ceste do kláštora Chrysorroyiatissa. Súčasná budova pochádza z konca 18. storočia a obsahuje jednoloďový kostol spolu so zbierkou významných ikon a ďalších pokladov. Ochutnáte výber vín vyrábaných mníchmi, spolu s čerstvým chlebom, olivami a syrom. Potom sa vyberte ku Kúpeľom Afrodity, prírodnej jaskyne, kde sa podľa gréckej mytológie kúpala a osviežovala Afrodita, bohyňa lásky a krásy. Hovorí sa tiež, že tu stretla svojho milenca Adonisa. Dozviete sa všetky zaujímavé podrobnosti o tomto historickom mieste a budete mať voľný čas na objavovanie flóry a fauny Národnej rezervácie Paphos. Po obede sa vydáte k morským jaskyniam Paphosu, kde budete mať príležitosť fotografovať toto prírodné divadlo. Následne sa vrátime do hotela na večeru (v balíčku pôžitkov).

5. deň: Nikózia, rozdelené hlavné mesto (vrátane okupovaných oblastí) - voliteľné
Nikózia, jediné stále rozdelené hlavné mesto sveta, sa prezentuje ako kozmopolitné, okázalé a rušné. Mesto samo je prerastené históriou a kultúrou. Očarujúce staré mesto obklopené masívnymi benátskymi múrmi a vysoká koncentrácia múzeí, náboženských a historických pamiatok svedčí o histórii stredomorského ostrova počas storočí. Naším programom budú návštevy Národného múzea a starého mesta (Laiki Geitonia) s benátskymi mestskými hradbami z 16. storočia a prechádzka slávnou Ledra Street až k hraničnému priechodu. Prekročíme hranicu na severnú stranu a navštívime katedrálu Agia Sophia a karavanseraj Büyük Han (pre prekročenie hranice je nutný cestovný pas). Počas návštevy Nikózie budete mať voľný čas na prechádzku mestom, obed, kávu alebo nákup suvenírov. Večer si v hoteli vychutnáte večeru (v prípade, že máte rezervovaný balíček pôžitkov).

6. deň: Limassol a EKO-záhrada Oikoglyko
Cyprus – ostrov bohov, podľa legendy miesto narodenia bohyne Afrodity. Práve tu, u Petra tou Romiou, sa vraj z morskej peny zrodila Afrodita, toto miesto je dnešnou prvou zastávkou. Pokračujeme do starovekého mesta Kourion, ktoré sa nachádza na prekrásnom mieste vysoko na útese. Tu obdivujeme slávne grécko-rímske divadlo a mozaiky a užívame si dychberúce výhľady. Ďalej sa vydáme do nádhernej ekologickej záhrady s súkromným domom vo vesnici Episkopi. Nechajte sa privítať majiteľom, ktorý nás prevedie svojou rozsiahlou záhradou a hrdo nám predstaví svoje bylinky a ovocie. Miestne bylinky ako tymián, oregano, physalis a citrónová tráva sú súčasťou našej trasy a šíria svoju úžasnú vôňu. Objavíme tiež bobule a ďalšie úžasné dary prírody. Majiteľ je veľmi spojený s prírodou a ukáže nám, ako sa o záhradu stará výhradne pomocou prírody. Ide o permakultúru, kde sa kombinujú rastliny podporujúce sa navzájom v súlade s prírodnými cyklami a nič sa neplytvá. Christos používa kompost, mulč a červy, ktoré pomáhajú kondicionovať pôdu a udržiavať vlhkosť. Využíva tiež užitočný hmyz pri udržiavaní zdravých a udržateľných rastlín. Tým sa spotrebováva menej vody, šetrí sa semenami, pestujú sa vlastné potraviny a sadia sa miestne rastliny. Užite si prírodný bylinkový a ovocný čaj a ochutnajte domáci ekologický lekvár z regiónu, ktorý nemôže byť zdravší. Majiteľ, ktorý je tiež šéfkuchárom, vám prezradí tajný recept na lekvár. Večer si v hoteli vychutnáte večeru (v prípade, že máte rezervovaný balíček pôžitkov).

7. deň: Voľný čas
Dnešný deň je venovaný relaxácii. Užite si pohodlie nášho hotela. Navštívte pláž alebo blízku dedinu na menší nákupný výlet. Dnešný deň patrí len vám. Večera v hoteli (v prípade, že máte rezervovaný balíček pôžitkov).

8. deň: Návrat domov
Po raňajkách máte ešte trochu času na voľné aktivity. V závislosti na čase vášho letu vás náš autobus odvezie na letisko, odkiaľ odletíte späť do Prahy/Viedne.


Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 3 mesiace!

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.

Poznámka: Nákup miestneho tovaru a služieb počas výletov závisí na Vašom vlastnom uvážení. Zmena hotela alebo programu nie je plánovaná, zostáva však vyhradená. Rezervácie prebiehajú podľa obsadenosti termínov. Minimálny počet účastníkov na termín je 20 osôb. O zrušení termínu z dôvodu nenaplnenia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najmenej 5 týždňov pred odchodom. Ak bude zájazd zrušený z dôvodu nenaplnenia minimálnym počtom účastníkov, zákazník nemá nárok na úhradu nákladov vzniknutých v súvislosti s plánovanými prehliadkami (napr. samostatne zakúpené vstupenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy / Viedne na Cyprus
  • 1 batožina max. 20 kg na cestujúceho, 1 príručná batožina max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť
  • Let z Cypru do Prahy / Viedne
  • ZADARMO! Parkovanie na letisku po celú
    dobu cesty (1x na rezerváciu)
  • 7 nocí v 4* hoteli Theo Sunset Bay alebo
    podobnom
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov vrátane 7x
    večera v hoteli
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


3 výlety v cene:

  • Mestská prehliadka Paphosu
  • Kláštor Chrysorroyatissa & vínne lahôdky
  • Limassol a EKO-záhrada Oikoglyko

Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Nikózia - rozdelené hlavné mesto, Troodoské hory




Hrad Kyrenia


Prístav Kyrenia neboli Girne


Kostel svatého Mikuláše v Protaras