Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 ČÍNA Yangtze     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Prahy,
    Základná cena vč. raňajky a ubytovanie v 4 * hoteloch

    • 23.05.2024 - 06.06.2024 (15 dní)
      2.098 EUR za osobu
      Zľava: -16%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 ČÍNA Yangtze     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Vídně,
    Základná cena vč. raňajky a ubytovanie v 4 * hoteloch

    • 23.05.2024 - 06.06.2024 (15 dní)
      2.098 EUR za osobu
      Zľava: -16%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Šanghaja!
Cestujte pohodlne vlastným autom na letisko. Parkovanie na celú dobu cesty už za vás zaplatila spoločnosť NIKAL! Vyrážame smerom na východ z Prahy alebo Viedne do Šanghaja, kde vás čaká pohodový príchod skoro ráno nasledujúceho dňa. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Príchod do Šanghaja:
Na letisku vás srdečne privíta sprievodca. Po vybavení vstupných formalít začíname s naším programom. Navštívime ulice Bund a Nanjing. (*len pri lete z Viedne). Bund v Šanghaji je historická nábrežná promenáda pri rieke Huangpu, známa svojou impozantnou siluetou mesta. Nanjing Road je rušná obchodná ulica, ktorá prechádza srdcom mesta. Tieto dve miesta zosobňujú kultúrnu a ekonomickú rozmanitosť Šanghaja a sú obľúbenými cieľmi turistov. Zatiaľ čo Bund predstavuje dedičstvo koloniálnej minulosti, Nanjing Road symbolizuje modernú dynamiku Šanghaja s množstvom obchodov, reštaurácií a zábavných možností. Spoločne ponúkajú fascinujúci pohľad na vývoj a rozmanitosť tohto vzostupujúceho veľkomesta. Nasleduje transfer do hotela v Šanghaji, kde strávime nasledujúce 3 noci. Večera (v prípade rezervovaného balíčka pôžitkov).

3. deň: Šanghaj - Yuyuan záhrada a chrám Jade Buddha
Dnes máte voľný deň. V rámci kultúrneho balíčeka je možnosť podniknúť objavnú cestu po Šanghaji. Ako prvé navštívime Jade Buddha Temple. Jade Buddha Temple v Šanghaji je pôsobivý budhistický chrám s dvoma sochami Buddhu z nefritu, ktoré sú cennými duchovnými artefaktmi. Toto posvätné miesto vyžaruje pokojnú atmosféru a priťahuje veriacich, aj turistov. Potom zamierime do Yuyuan záhrady. Tento historický čínsky záhradný komplex ohromuje nádhernými rybníkmi, pavilónmi a záhradami. Ako kultúrna pamiatka priťahuje návštevníkov z celého sveta a ponúka pohľad do tradičného umenia čínskej záhradnej architektúry. Na záver dňa navštívime bývalú Francúzsku štvrť v Šanghaji. Je známa ako "Tianzifang" a je to očarujúca, historická štvrť s dlaždenými uličkami, butikmi, kaviarňami a umeleckými galériami. Miesto kombinuje francúzsky koloniálny šarm s modernou kreativitou a je obľúbené nanákupy. Večera (v balíčku pôžitkov) v hoteli a prespanie.

4. deň: Zhujiajiao - Vodné mesto
Po raňajkách sa vydáme do Zhujiajiao (pre všetkých, ktorí si rezervovali kultúrny balíček). Zhujiajiao je malebná, historická vodná dedina neďaleko Šanghaja. S viac ako 1 700 rokmi histórie ponúka dobre zachované kanály, mosty a tradičné stavby. Turisti si môžu užiť idylickú krajinu, starobylé chrámy a remeselné suveníry. Dedina je preslávená svojimi vodnými cestami, vďaka ktorým je niekedy prezývaná "Benátky Východu", a ponúka jedinečný pohľad na čínsku kultúru a históriu. Poobede sa vrátime do hotela, večera (balíček pôžitkov) a prespatie.

5. deň: Šanghaj - Yichang
Dnes sa lúčime so Šanghajom. Ďalšia etapa našej cesty začína vlakom! Po raňajkách odchádzame rýchlovlakom do Yichangu. To je samo o sebe zážitok. Na palube vlaku sú všetky vymoženosti, ktoré moderná vlaková jazda ponúka. Po príchode do Yichangu sa presunieme na nábrežie a na palubu našej výletnej lode. Tu na vás už čaká večera a nasledujúce 4 noci strávite na palube plávajúceho hotela.

6. deň: Yangtze - Tri rokliny
Na palube na vás čakajú vynikajúce raňajky. Potom sa vydáme k priehrade Tri rokliny na rieke Yangtze’. Tri rokliny sú najväčšou vodnou elektrárňou na svete. Priehrada vytvára obrovskú nádrž a vyrába obnoviteľnú energiu. Toto monumentálne dielo je jedným zo symbolov Číny. Večera na lodi a prespanie.

7. deň: Yangtze - Prítok rieky Shennong / Goddess
Dnes sa vyberieme na výlet k jednému z prítokov rieky Yangtze. Podľa toho, na akej lodi sa nachádzate, navštívime buď rieku Shennong alebo Goddess. Rieka Shennong je známa svojou malebnou krásou. Prepletá sa nádhernými tiesňavami a bujnou krajinou. Shennong, alebo "Rieka bohyne," je scenicky impozantná vodná cesta v Číne. Je obklopená majestátnymi horami a bujnou vegetáciou a ponúka výhľadové plavby loďou a túry po okolí. Večera na lodi a prenocovanie.

8. deň: Yangtze - Hora Shuanggui
Po raňajkách sa dnes vyberieme na horu Shuanggui. Shuanggui je impozantná hora v južnej Číne, známa pre svoju malebnú krajinu a kultúrny význam. Ponúka majestátne vrcholy, starobylé chrámy a zelené lesy, ktoré pritiahnu turistov a milovníkov prírody. Ako duchovné miesto spája budhizmus a taoizmus a je dôležitým pútnickým miestom. Hora Shuanggui poskytuje nielen dych vyrážajúce výhľady, ale tiež nahliadnutie do bohatej kultúrnej a duchovnej histórie Číny. Večera na lodi a prenocovanie.

9. deň: Yangtze - Xi'an:
Dnes dorazíme do Čchung-čchingu a po raňajkách opúšťame náš plávajúci hotel. Potom sa presunieme na stanicu a vlakom pokračujeme do Xi'anu. Tu strávime jednu noc. Váš čínsky sprievodca vám rád pomôže nájsť miestnu reštauráciu.

10. deň: Xi'an - Terakotová armáda
Po raňajkách si môžete Xi'an preskúmať na vlastnú päsť. Alebo sa môžete vybrať s naším sprievodcom k Terakotovej armáde (v rámci kultúrneho balíčka). Skladá sa z tisícov hlinených bojovníkov v životnej veľkosti, koní a zbraní, ktoré predstavujú armádu prvého čínskeho cisára Čchin Š'chuang-tiho. Tento fascinujúci objav zo 70. rokoch je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Terakotová armáda ponúka pohľady do histórie, umenia a kultúry starovekej Číny. Je to majstrovské dielo minulosti a okno do ríše Stredoa. Potom si ideme vyfotit impozantný historický mestský obranný múr Si-anu. Večera (v rámci balíčka pôžitkov) a prespanie v Xi'ane!

11. deň: Xi'an - Prehliadka mesta
Po raňajkách sa dnes v rámci kultúrneho balíčka vydáme na prehliadku mesta Xi'an. Tu objavíme kultúrne pamiatky, ako je impozantná pagoda Veľkej divokej husi, historická pamiatka. Úchvatná Veľká mešita ponúka duchovnú cestu, zatiaľ čo moslimská štvrť s jej rôznorodými vôňami a tradičnými remeslami sľubuje kulinárske a kultúrne objavy. V Xi'ane zažijete fascinujúcu zmes histórie, architektúry a miestneho životného štýlu. Večer nastúpime do nočného vlaku do Pekingu, kam dorazíme nasledujúci deň ráno.

12. deň: Peking: Letný palác
Najprv sa z nádražia presunieme do hotela, kde na nás čakajú raňajky. Potom vás pozývame na návštevu Letného paláca v Pekingu. Letný palác, známy tiež ako Yiheyuan, je impozantné cisárske sídlo s umelecky spracovanými záhradami, jazerami a historickými palácmi. Ako miesto svetového kultúrneho dedičstva UNESCO je odrazom čínskeho záhradného umenia a histórie. Tu môžete obdivovať nádhernú architektúru, prechádzať sa popri jazere Kunming a preskúmavať bohatý kultúrny význam tohto miesta. Letný palác je oknom do čínskej imperiálnej éry a dychberúcim svedectvom o jej bohatej minulosti. V rámci balíčka požitkov sa dnes vydáme na kulinársky vrchol cesty! Navštívime reštauráciu, kde ochutnáme slávnu pekingskÚ kačku. Prenocovanie v Pekingu.

13. deň: Peking - Veľký čínsky múr
Dnes máte voľný deň. Voliteľne sa môžete po raňajkách pripojiť k návšteve symbolu Číny, Veľkého čínskeho múru (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Tento 21 196 km dlhý múr je považovaný za najväčšie stavebné dielo na svete - dokonca aj z vesmíru je viditeľná ako dlhá línia, ktorá sa tiahne naprieč väčšinou dnešnej Číny. Z hradieb a strážnych veží sa naskytá jedinečný výhľad na okolitú krajinu. Späť v Pekingu si urobíme fotostopku pri Národnom štadióne (Ptáčie hniezdo), ktorý sa nachádza v Olympijskom parku v Pekingu a bol miestom konania olympijských hier. Večera v hoteli a prespanie.

14. deň: Cieľ - Návrat domov
Po raňajkách dnes navštívime Zakázané Mesto a Chrám nebies (kultúrny balíček). Do revolúcie v roku 1911 tu žili a vládli čínski cisári z dynastií Ming a Čching. Bežnému obyvateľstvu bol vstup zakázaný - odtiaľ pochádza názov Zakázané Mesto. V roku 1987 bolo UNESCOM vyhlásené za svetové kultúrne dedičstvo. Potom navštívime Chrám nebies, známy tiež ako Tiantan, ktorý je vynikajúcim príkladom čínskej chrámovej architektúry a symbolizuje nebo. Bolo to miesto, kde čínski cisári vykonávali rituály za úrodu. Najmä Hala obety úrody je veľmi pôsobivá. Chrám nebies je majstrovským dielom čínskej kultúry a histórie a významnou pamiatkou v Pekingu. Večer vás autobus prepraví na pekingské letisko, odkiaľ odletíte späť do Prahy/Viedne.

15. deň: Návrat do Prahy / Viedne
Uvoľnite sa na nočnom lete z Pekingu do Prahy alebo Viedne, kým sa s jedinečnými zážitkami a spomienkami ráno dostanete do Prahy / Viedne.


Dôležité: Na túto cestu potrebujete platný cestovný pas, ktorý musí byť platný ešte aspoň 6 mesiacov po začiatku spätného letu! Budete potrebovať vízum. Víza nie sú zabezpečované zo strany CK Nikal, každý klient si ich musí individuálne vybaviť.

Cena nezahrňuje: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu. Sprepitné na lodi cca 150 RMB (Čínsky jüan) je splatné pri odbavení na palubu..
     
Poznámka: Zmeny v oblasti letu, hotelov a programu nie sú plánované, zostávajú však vyhradené. Realizácia zájazdu je podmienená dosiahnutím minimálneho počtu 30 účastníkov. O zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najneskôr 5 týždňov pred jeho začiatkom. Pri zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov, nemá zákazník právo na náhradu nákladov, ktoré v súvislosti s plánovaným zájazdom vynaložil (napríklad samostatne zakúpené letenky).

Cena zájezdu zahŕňa:

  • Let z Prahy alebo Viedne do Šanghaja a z Pekingu späť do Prahy alebo Viedne
  • kus batožiny max. 20 kg na cestujúceho, 1 kus príručnej batožiny max. 8 kg
  • Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas Vašej cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 7 nocí vo vybraných 4* hoteloch vrátane raňajok
  • 4 noci na kvalitnej 4* výletnej lodi (Victoria Cruises – Victoria Anna alebo podobná)
  • Plná penzia počas plavby
  • Jazda vlakom zo Šanghaja do Yichangu
  • Jazda vlakom z Čchung-čchingu do Xi’anu
  • Nočný vlak z Xi’anu do Pekingu (vo štvorlôžkových kabínkach)
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


5 výletov zahrnutých v programe:

  • Bund Promenáda & Nanjing Road
  • Priehrada Tri tiesňavy
  • Prítok rieky Shennong
  • Hora Shuanggu
  • Letný palác




Rieka Yangtze


Peking - Zakázané mesto


Svetoznáma - Terakotová armád