-
2025 SK BrusnoDvoulůžkový pokoj,
Základná cena vč. ubytovanie + raňajky + 10 procedúr
-
Vybrať termín«
-
Vybrať termín«19.01.2025 - 25.01.2025 (7 dní)498 EUR za osobuZľava: -42%
-
26.01.2025 - 01.02.2025 (7 dní)498 EUR za osobuZľava: -42%
-
V tichom zalesnenom údolí potoka Brusnianka sa nachádza, na úpätí majestátnych štítov Nízkych Tatier, kúpele Brusno. Vody obsahujúce hydrogenuhličitan, síran, vápnik a horčík z minerálnych prameňov boli objavené v roku 1829. Úspešne sa používajú na liečbu ochorení tráviaceho traktu, metabolizmu a krvného obehu. Základom liečby sú pitné kúry v súvislosti s vodoliečbou, elektroliečbou, rehabilitačnými cvičeniami a masážami. Najväčším lákadlom kúpeľov je však čistý vzduch, ticho a nádherná krajina s krásnym výhľadom na neďaleké štíty Nízkych Tatier.
1.deň:
Ubytovanie je zabezpečené v 4* hoteli Poľana v idylickej kúpeľnej obci Brusno. Po ubytovaní v hotelových izbách máte možnosť ešte pred večerou absolvovať prechádzku po okolí hotela.
2.deň:
Po bohatej raňajkách formou bufetu môžete absolvovať vstupnú prehliadku s odborným zdravotníckym personálom, ktorý pre vás pripravil vhodné kúpeľné procedúry na spríjemnenie vášho kúpeľného pobytu. Obed. Na záver dňa sa podáva večera.
3.deň:
Raňajky, nasledujú 3 kúpeľné procedúry, obed. Večera.
4.deň:
Po raňajkách formou bohatej bufetu vás čakajú 2 kúpeľné procedúry. Nechajte sa rozmaznávať odborným personálom a užite si tichý deň. Obed. Večera.
5.deň:
Raňajky, nasledujú 2 kúpeľné procedúry, obed. Večera.
6.deň:
Po raňajkách formou bohatej bufetu vás čakajú 3 kúpeľné procedúry. Nechajte sa rozmaznávať odborným personálom a užite si tichý deň. Obed. Večera.
7.deň:
Po vynikajúcich raňajkách sa rozlúčite s hotelom a čaká vás cesta späť domov.
Dôležité: Pre tento zájazd potrebujete platný občiansky preukaz alebo cestovný pas. Pri skupine cestujúcich s aspoň 25 osobami je k dispozícii sprievodca NIKAL.
- 6 nocí v 4* hoteli Poľana v dvojlôžkovej izbe
- Plnú penziu
- 10 kúpeľných procedúr
- Zadarmo: Tankovacia karta pri vlastnej doprave (v hodnote 10 EUR/ osoba)
- Po dobrovoľnej vstupnej prehliadke Vám, na základe Vašich potrieb, odborný zdravotnícky personál predpíše individuálny plán procedúr, ktoré absolvujete počas pobytu.
Príklad izby
Reštaurácia
Užitočné informácie o SLOVENSKU
Slovensko, malebná krajina v strednej Európe, je známe svojimi nádhernými horami, historickými hradmi a bohatou ľudovou tradíciou. Turisti sem prichádzajú, aby si užili krásy Vysokých Tatier, malebné dediny a termálne kúpele. Slovensko ponúka kombináciu prírodných krás, kultúrnych pamiatok a moderného mestského života, kde sa stretáva tradičná pohostinnosť s modernými službami a atrakciami.
PRAKTICKÉ INFORMÁCIE
Mena
euro (EUR)
1 € = 24,50 Kč (približne)
Platby kartou sú bežné a dostupné vo väčšine obchodov, reštaurácií a hotelov. Odporúčame mať aj hotovosť pre menšie podniky alebo vidiecke oblasti.
Časové pásmo
UTC +1 hodina (stredoeurópsky čas), +2 hodiny počas letného času
Rozdiel oproti Českej republike: žiadny v zime, +1 hodina v lete
Telekomunikácie
Predvoľba Slovenska je +421
Wi-Fi je široko dostupná, najmä v mestách, hoteloch a kaviarňach. Pre dlhodobý pobyt odporúčame zakúpiť miestnu SIM kartu.
Elektrina
Zástrčky typu C a E
Elektrické napätie je 230 V, frekvencia 50 Hz. Rovnaké zástrčky ako v Českej republike, adaptér nie je potrebný.
JEDLO A NÁPOJE
Slovenská kuchyňa je známa svojimi sýtymi a chutnými pokrmami. Typické jedlá sú často založené na jednoduchých a dostupných surovinách, ako sú zemiaky, kapusta a mliečne výrobky. Slovenské špeciality odrážajú tradičný vidiecky život a pohostinnosť.
Bryndzové halušky
tradičné jedlo zo zemiakových halušiek s ovčou bryndzou a opečenou slaninou
Kapor na Vianoce
tradičný vyprážaný kapor podávaný so zemiakovým šalátom, typický pre vianočnú večeru
Žinčica
tradičný kyslý mliečny nápoj, často podávaný k haluškám
Lokše
tenké zemiakové placky, ktoré sa podávajú s husacou pečeňou alebo ako príloha k husaciemu mäsu
Segedínsky guláš
guláš z bravčového mäsa a kyslej kapusty, podávaný s knedľami
Trdelník
sladké kysnuté pečivo, obaľované v cukre a orechoch, pečené na otvorenom ohni
Korbáčik
údený syr vo forme povrázkov, často podávaný ako občerstvenie k pivu
Kapustnica
tradičná kapustová polievka s klobásou, sušenými hubami a ďalšími ingredienciami, typická najmä v zimnom období
Slovenské pivo
rôzne druhy pív, ktoré sú obľúbené po celej krajine, podávané k tradičným pokrmom
Slovenská kuchyňa je jednoduchá a chutná, ideálna pre tých, ktorí majú radi sýte jedlá.